icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

In opdracht van Woonvisie heeft Boele & van Eesteren de eerste fase van 'Centrumplan Ridderkerk' ontwikkeld en gerealiseerd.

Aantal eenheden
98 appartementen
20 seniorenwoningen (zorgwoningen)
46 eengezinswoningen
Uitvoeringsperiode
Juli 2016 - maart 2017
2285691.jpg

Gevarieerd woningaanbod

Het project is ontwikkeld vanuit het PlusWonen concept en omvat 164 huurwoningen: 98 appartementen, 20 hofjeswoningen en 46 eengezinswoningen. Met dit gevarieerde woningaanbod geeft opdrachtgever Woonvisie antwoord op de vraag naar energiezuinige eengezinswoningen en huurwoningen die goed toegankelijk zijn voor senioren. Zowel de appartementen als de woningen zijn opgebouwd uit een prefab casco en een gevelsuiting van metselwerk met kunststof kozijnen. Van de 164 woningen vallen er 140 binnen de sociale huur, 24 vallen in het middeldure huursegment. De laatste woningen uit deze eerste fase zijn medio 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De komende jaren worden er in totaal ruim 400 nieuwe woningen in het centrum van Ridderkerk gerealiseerd. 

Dode hoek les voor basisschool leerlingen

Aangezien er een aantal scholen te vinden zijn in de buurt van de bouwplaats, organiseerden Boele & van Eesteren, VolkerWessels Bouwmaterieel  en Veilig Verkeer Nederland een les rondom verkeersveiligheid. Een dode hoek les leert de leerlingen om te leren omgaan met vrachtwagens in het verkeer, wat een dode hoek is en hoe ze daar uit kunnen blijven. Daarnaast leren ze ook wat een vrachtwagenchauffeur ziet als fietsers naast de vrachtwagen fietsen. 

Partijen

Opdrachtgever
Woonvisie, Ridderkerk
Architect
DE Architekten
Constructeur
Van Rossum Raadgevende
Ingenieurs b.v.
Uitvoering
Boele & van Eesteren