icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

Babel LLoydpier

In opdracht van AM realiseert Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF het project Babel op de Rotterdamse Lloydpier. Babel omvat een verdiepte parkeergarage met hierboven 24 tweelaagse woningen. De werkzaamheden zijn eind 2021 gestart.

Oppervlakte
Ca. 80 m² en 190 m²
Aantal eenheden
24 woningen
Uitvoeringsperiode
eind 2021 - medio 2023
visual c06 - Babel Lloydpier Rotterdam.jpg

Trapsgewijze vormgeving

Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij de woningen zijn gestapeld als een piramide. De woonoppervlaktes variëren tussen de ca. 80 m2 en 190 m2. De opbouw van het gebouw zorgt voor het ontstaan van terrassen waarop de buitenruimtes van de appartementen zijn gelegen. Langs deze terrassen komt een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt.

2291828.jpg

Lloydpier

Babel is gelegen op de Rotterdamse Lloydpier. Een gebied volop ontwikkeling; gelijktijdig wordt het naastgelegen project Lloyd Yard gebouwd.  Lloyd Yard omvat 136 appartementen verdeeld over 5 blokken bovenop een verdiepte parkeergarage naar ontwikkeling van KondorWessels Vastgoed. De bouw van Lloyd Yard is eveneens in handen van Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF.

Lloyd Yard is opgenomen in het visieboek van Boele & van Eesteren, bekijk hier

Partijen

Opdrachtgever
AM
Uitvoering
Constructeur
WSP