icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Twaalf nieuwbouw herenhuizen in het centrum van 's-Gravenzande; dat is de nieuwe bestemming van wat vroeger de vestiging van een garagebedrijf was. Boele & van Eesteren heeft hier het project Aleidishof, vernoemd naar de dochter van Gravin Machteld van Brabant en Floris IV van Holland, ontwikkeld en gerealiseerd.

Aantal eenheden
12 woningen
Uitvoeringsperiode
juni 2004 opgeleverd
Aleidishof 04

Een combinatie van historie en modern gemak

De herenhuizen zijn in te delen in twee varianten; een klassieke en een eigentijdse. De eigentijdse variant valt op door een hoge mate van transparantie door het veelvuldig gebruik van glas. Het ontwerp van de klassieke variant is geïnspireerd door de bouwstijl van de jaren 30. De royale woningen worden gekenmerkt door rode bakstenen en een hoge graad van afwerking. Het project Aleidishof combineert historie met modern gemak. 

Partijen

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren
Architect
Van Der Leur Vermeer
Constructeur
Hulsebosch en Eijsackers