icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

10 mei 2021

Nieuw Kijkduin 3000ste bouwplaats bij Bewuste Bouwers!

Onlangs werd de 3000ste bouwplaats aangemeld bij Bewuste Bouwers. Het project dat voor deze bijzondere mijlpaal zorgde is ‘Nieuw Kijkduin – Fase 2’, aangemeld door Boele & van Eesteren (onderdeel van bedrijfsdeelnemer VolkerWessels). Reden genoeg om het team van dit woning- en utiliteitsbouwproject een felicitatiebezoek te brengen, met iets lekkers én een feestelijke bouwhekbanner natuurlijk.


Over het project

Direct aan de Kijkduinse boulevard realiseert Boele & van Eesteren ‘Nieuw Kijkduin’. Nieuw Kijkduin – Fase 2 omvat de realisatie van 154 koopappartementen, 6.700 m2 commerciële ruimte met retail en horeca en parkeergelegenheid verdeeld over vier gebouwen. De werkzaamheden zijn eind 2020 gestart. Het plan wordt in opdracht van ontwikkelaar FRED Developers uitgevoerd.


Bijzondere buren

De realisatie van Nieuw Kijkduin – Fase 2 wordt gekenmerkt door de beperkte ruimte en de bijzondere buren van de bouwplaats. Het bouwterrein wordt omringd door de bewoonde omgeving aan twee zijden, maar grenst ook aan de bij badgasten populaire boulevard én aan een door Natura 2000 bescherm natuurgebied. Een omgeving waar bewust bouwen dus een must is.


Onthulling van de banner

Na een hartelijke ontvangst van bouwplaatsmanager Arno Niewold heeft de speciale, feestelijke banner een prominente plaats aan het bouwhek gekregen. We spraken Arno over deelname aan Bewuste Bouwers.


Waarom vinden jullie het belangrijk om volgens de gedragscode te werken?

“Als bouwer omarmen wij de basisprincipes van Bewuste Bouwers: aandacht voor de omgeving, een verzorgde bouwplaats, veilig werken, medewerkers en het milieu. De gedragscode geeft ons als projectteam extra tools om met deze basisprincipes aan de slag te gaan, bewustwording te creëren en bovendien geven we een signaal af naar onze omgeving. Door de bouwplaats naar buiten te profileren als Bewuste Bouwer spreken we namelijk uit wat men van ons kan en mag verwachten. ”

Binnenkort vindt op dit project een audit plaats. Maar van Boele & van Eesteren zijn we inmiddels gewend dat zij bewust aan het bouwen zijn. Al lange tijd werkt het bouwbedrijf volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers, met aandacht voor alle pijlers. Bewuste Bouwers wenst het projectteam veel succes met alle nog uit te voeren werkzaamheden.


Gerelateerde items

Projecten

13 april 2021

VOF Westergouwe tekent koopovereenkomst Woonpaviljoen Voorzorg

De VOF Westergouwe (samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans) heeft de turnkey koopovereenkomst gesloten met het Bouwinvest Healthcare Fund voor de realisatie van het duurzame Woonpaviljoen Voorzorg. Dit is een appartementengebouw met 59 seniorenwoningen en een sociëteitsruimte in de gebiedsontwikkeling Westergouwe in Gouda. In mei wordt gestart met de realisatie van Woonpaviljoen Voorzorg, uitgevoerd door VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren.


De 59 appartementen zijn zelfstandige huurwoningen en zijn bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag. Het gebouw is volledig energieneutraal, uitgerust met ruim 330 zonnepanelen en wordt verwarmd door bodemwarmte, waarbij ook (passieve) koeling mogelijk is in ieder appartement. Het gebouw heeft maar liefst een gemiddelde GPR-duurzaamheidsscore van een 7,8. Alle appartementen zijn uitgerust met een volledige keuken, badkamer en berging en krijgen een ruim half-overdekt balkon, waarmee de bewoners een eigen beschutte buitenruimte krijgen. Tevens wordt er een royale sociëteitsruimte met gemeenschappelijk terras op de begane grond gerealiseerd en komt er een kantoor voor een zorgverlener.

Woonpaviljoen Voorzorg wordt gerealiseerd in de gelijknamige straat Voorzorg, vernoemd naar de toenmalige boerderij Voorzorg die zich bevond op deze locatie. De boerderijkavel kent een lange geschiedenis, waarbij de nieuwe bebouwing haar naam Voorzorg eer aan doet. Het gebouw is zorgvuldig ontworpen waarbij de schuine kappen en het bijzondere metselwerk verwijzen naar de boerderij. Het gebouw draagt bij aan de inclusieve wijk Westergouwe met de sociëteitsruimte voor bewoners, die met regelmaat ook zal worden opengesteld voor andere gebruikers uit de wijk. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de heemtuin met zitjes en weeldige beplanting en er worden deelauto’s geplaatst die bestemd zijn voor de bewoners van het Woonpaviljoen Voorzorg.  

Het ontwerp is van Van Veen Architecten. De verhuur van de appartementen zal verlopen via Bouwinvest via www.wonenbijbouwinvest.nl.


Wethouder Rogier Tetteroo geeft aan dat de nieuwbouw van het woonpaviljoen een verrijking is voor Gouda en voor Westergouwe in het bijzonder. “De gemeente is zeer verheugd met de realisatie van Woonpaviljoen Voorzorg.  De woningen geven de  55-plussers die op zoek zijn naar een zelfstandige huurwoning in onze gemeente weer nieuwe mogelijkheden in een mooie wijk.  Het gebouw wordt opgezet met respect voor de geschiedenis van de voormalige boerderijkavel.

De directe buren op deze kavel worden de bewoners van een nieuw appartementengebouw van Woonpartners, bestemd voor sociale huur en een aantal doelgroepwoningen. De ontwikkeling van deze boerderijkavel met woningen voor ouderen, sociale huur en ruimte voor ontmoeting is een mooie bijdrage een de ontwikkeling van de inclusieve wijk Westergouwe.”

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: “Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om de zorgportefeuille verder uit te breiden in het middensegment. Er is een groot tekort aan passende huisvesting voor senioren. Het complex sluit goed aan bij de vraag van deze doelgroep. Een zelfstandig appartement en faciliteiten in en om het gebouw om langer zelfstandig prettig oud te kunnen worden. Dit is een mooi voorbeeld van ‘verzorgd wonen’ waar wij graag in investeren.”

Marcel Schipper, algemeen directeur VolkerWessels Vastgoed: “Met de ontwikkeling van woonpaviljoen Voorzorg maken we de ambitie van Westergouwe als inclusieve wijk concreet. We zijn verheugd om met dit fraaie gebouw, met als hart de sociëteitsruimte, invulling te geven aan de behoefte naar seniorenhuisvesting anno nu, geschikt voor deze groter wordende vitale doelgroep. Met zonne-energie en de passieve koeling, is het gebouw energieneutraal en versterken we het duurzame karakter van Westergouwe.”


Gerelateerde items

Projecten

08 april 2021

Eerste woningen Gouwse Tuinen – Fase 2 opgeleverd

Op dinsdag 6 april zijn de eerste woningen van Gouwse Tuinen – Fase 2 opgeleverd. Deze fase van Gouwse Tuinen, onderdeel van de nieuwe woonwijk Westergouwe, bestaat uit 23 woningen (16 eengezinswoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning). De kopers kregen de sleutels uit handen van het uitvoeringsteam van Boele & van Eesteren, dat de afgelopen periode hard heeft gewerkt om de bouw van de woningen te voltooien. En het harde werken wordt beloond; de komende weken mag het team ook de overige kopers blij maken met de sleutels van hun nieuwe huis. Naar verwachting worden begin mei de laatste woningen uit Gouwse Tuinen – Fase 2 opgeleverd.


Gouwse Tuinen

Gouwse Tuinen maakt deel uit van Westergouwe II. De woningen zijn ontwikkeld door  VOF Westergouwe, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed. Eerder was Boele & van Eesteren al verantwoordelijk voor de bouw van de 56 woningen uit de eerste fase van Gouwse Tuinen.


Westergouwe

Aan de westkant van Gouda wordt gebouwd aan een gezellige, waterrijke en groene wijk met een gevarieerd woningaanbod: Westergouwe. Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 ha en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog