icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

08 september 2020

Valley Episode 4: april 2020 - augustus 2020 - ‘The specials’

Een knap staaltje werk op Valley Amsterdam

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) in opdracht van EDGE Technologies het innovatieve en duurzame gebouw Valley. De bouw van Valley zit vol uitdagingen. Een van deze uitdagingen zijn de ‘specials’; stalen constructies die aan de betonconstructie worden gehangen. Op een aantal plekken kraagt Valley Amsterdam dermate ver uit dat het niet in beton kan worden gerealiseerd. Om deze reden worden de specials, soms tot een vloeroppervlakte van wel 50m2, van staal vervaardigd. In totaal krijgt Valley zeven specials aan de torens, elk uniek in vorm en uitvoeringsmethodiek. In deze film laten projectdirecteur Roel van Heumen en werkvoorbereider Dirk-Jan Meirink zien wat een ‘special’ nou eigenlijk zo speciaal maakt.Gerelateerde items

Projecten

24 augustus 2020

Werkzaamheden Schipholweg 130 in volle gang

Aan de Schipholweg in Leiden is Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie Bouw & Ontwikkeling gestart met de sloop van het voormalige postkantoor op de locatie waar de komende periode 140 appartementen en een brandweerkazerne gerealiseerd worden. Half juli gingen de voorbereidende werkzaamheden binnen in het gebouw van start en inmiddels is ook de sloop van de buitenzijde van het gebouw in volle gang. De sloop neemt nog een aantal weken in beslag. Aansluitend wordt gestart met de funderingswerkzaamheden voor de nieuwe brandweerkazerne en appartementen. De realisatie van Schipholweg 130 wordt naar verwachting medio 2022 afgerond.Appartementen

In het vijflaagse appartementengebouw komen in totaal 140 huurappartementen verdeeld over vier bouwdelen. Op de begane grond bevinden zich een aantal appartementen, de entreevoorzieningen voor de bovenliggende woonlagen, bergingen voor de woningen en parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. Tussen de bouwdelen worden er bovenop deze voorzieningen binnentuinen aangelegd, die deels als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen dienen. Alle woningen beschikken daarnaast over een balkon of terras. De binnentuinen worden door middel van een glazen gevel die dient als geluidsscherm afgeschermd van het spoor en de Schipholweg.


Brandweerkazerne

Aan de zuidzijde heeft het gebouw vier bouwlagen en wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. De brandweerkazerne omslaat twee bouwlagen waarin onder andere een kantoor en kantine van de brandweer komen. Ook wordt er een remise gerealiseerd, van waaruit brandweervoertuigen met spoed kunnen uitrukken. Boven de kazerne komen nog twee woonlagen.


Gerelateerde items

Projecten

24 juli 2020

Verkoop De Brandmeester Naaldwijk gestart

Op woensdag 22 juli is de verkoop gestart van het project De Brandmeester, gelegen aan de ’s-Gravenzandseweg in Naaldwijk. Het plan omvat een drie-laags appartementengebouw met in totaal 36 appartementen en is uitgewerkt in samenwerking met woongroep ‘De oude veiling’. De Brandmeester heeft met 5 sociale, 7 bereikbare en 24 woningen in de vrije sector een divers aanbod.


Locatie met historie

De Brandmeester wordt gerealiseerd  op een plek bij de belangrijke historische verbindingsroute van Naaldwijk met ’s-Gravenzande. Een locatie die al verschillende functies heeft gehad. Ooit werd hier groente – en fruit geveild en later werd het de kazerne voor brandweerlieden. Kortom, een locatie met een boeiend verleden en nu een nieuwe toekomst. Daarmee is De Brandmeester niet alleen een aantrekkelijke en duurzame, maar vooral ook een bijzondere plek om te wonen. Via onderstaan QR-codes kunt u De Brandmeester vanaf twee standpunten in 3D bewonderen. Rondlopen in het 3D model van De Brandmeester kan via deze link. 


Exclusief voor leden van de woongroep

Jaren geleden heeft de woongroep ‘de oude veiling’, een woongroep voor ouderen opgericht in 2002, het initiatief voor ‘De Brandmeester’ genomen. De Brandmeester komt tegemoet aan de wens van de woongroep van ouderen om bij elkaar te wonen. Leden van de woongroep ‘De oude veiling’ hebben in de voorverkoop reeds de kans gekregen om een woning te reserveren. Ook in komende periode dienen geïnteresseerden voor de aankoop van een appartement lid te worden van de woongroep. Zo ontstaat er een woongemeenschap met gelijkgestemden.


Grondverkoopovereenkomst reeds getekend

Op vrijdag 17 juli werd door wethouder Cobie Gardien-Reinders van de gemeente Westland en ontwikkelende bouwer Boele & van Eesteren de grondverkoopovereenkomst van de oude brandweerlocatie getekend. Een nieuwe mijlpaal die de realisatie van De Brandmeester weer een stap dichterbij brengt. Naar verwachting gaat de bouw van De Brandmeester eind dit jaar van start.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog