icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

11 juni 2021

Eerste paal Nieuw Kijkduin – Fase 2 aangebracht

Op vrijdag 11 juni is de eerste paal ten behoeve van de realisatie van Nieuw Kijkduin – Fase 2 aangebracht. Normaal gesproken zouden we hier een feestelijk moment op de bouwplaats van maken, maar gezien de huidige omstandigheden hebben we gekozen voor een digitaal feestje bij onze kopers thuis. Afgelopen dagen hebben wij een flesje prosecco laten bezorgen bij onze kopers; zo kon er geproost worden op een voorspoedige bouw, terwijl het moment live te volgen was via de webcam op onze bouwplaats.

Deze tweede fase van Nieuw Kijkduin omvat 154 koopappartementen, 6.700 m2 commerciële ruimte met retail en horeca en parkeergelegenheid verdeeld over 4 gebouwen; Tramontana, Levanter, Lombarde en Sirocco.10 juni 2021

Baas van Morgen: de 15-jarige Mehmet is voor één dag directeur van Boele & van Eesteren

Op donderdag 10 juni nam Mehmet voor één dag de taken over van onze algemeen directeur Peter Mannak. Hij bezocht een tweetal van onze projecten, liep een management betrokkenheidsbezoek, dacht mee over het aantrekken van nieuw talent en besprak de resultaten met het directieteam. Een drukke dag voor Mehmet dus!

Mehmet deed mee aan de Baas van Morgen. De Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die scholieren uit wijken met een sociaal-economische achterstand een ervaring willen bezorgen die leuk én nuttig is. Door een dag een organisatie te leiden, ontdekken de Bazen van Morgen hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Bovendien krijgen ze een boost aan zelfvertrouwen en doen ze contacten op waar ze later op terug mogen vallen.


Het programma

’s Ochtends werd Mehmet thuis opgehaald door algemeen directeur Peter Mannak. Samen bezochten zij woningbouwproject De Lanen in RijswijkBuiten, waar momenteel 35 woningen gerealiseerd worden, en de bouwplaats van Sonate, twee woontorens in hartje van Den Haag met in totaal 456 appartementen en een commerciële plint. Projectbezoeken zijn natuurlijk leuk, maar er moest ook gewerkt worden: Mehmet heeft tijdens deze managementbetrokkenheidsbezoeken samen met onze uitvoerders veiligheidsrondes gelopen. Ook ging hij in gesprek met diverse onderaannemers.


De opdracht

Samen met een delegatie van Jong Boele, een organisatie voor Boele-collega’s onder de 35, dacht Mehmet na over een interessante vraag: Hoe kunnen wij als bedrijf jonge talenten aantrekken? Zijn ideeën hierover besprak hij later op de dag met Peter Mannak: Mehmet zelf wordt vooral enthousiast van de mooie projecten en succesverhalen. Dat zou hem motiveren om bij ons mooie bedrijf te komen werken.


JINC Baas van Morgen

JINC Baas van Morgen draait dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Het merendeel van de 450 CEO’s, directeuren en politici die op 10 juni hun stoel afstaan aan ruim 550 kinderen van de basisschool en het vmbo, gaan samen met hun ‘vervanger’ met dit thema aan de slag.

 


28 mei 2021

Start bouw Woonpaviljoen Voorzorg in Gouda

Op 27 mei 2021 zijn de werkzaamheden van start gegaan voor de bouw van Woonpaviljoen Voorzorg. Het woonpaviljoen bestaat uit 59 zelfstandige middenhuur-appartementen en is bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag. Ook kunnen de bewoners van het gebouw gebruik maken van deelauto’s en een sociëteitsruimte, wat ruimte biedt voor ontmoeting in de inclusieve gebiedsontwikkeling Westergouwe.


Het startsein voor de bouw vond plaats door middel van het boren van de eerste bronnen in de ondergrond. Deze bronnen, eigenlijk bodemwarmtewisselaars, zijn onderdeel van de bodemwarmte-installatie die alle appartementen zullen voorzien van warm water, warmte en koeling. De appartementen krijgen vloerverwarming en een voorraadvat voor de opslag van het warme tapwater. In combinatie met de ruim 330 zonnepanelen wordt het gebouw volledig energieneutraal. Wethouder Rogier Tetteroo (gemeente Gouda), Erwin Drenth (Bouwinvest Healthcare Fund) en Marcel Schipper (VOF Westergouwe) voerden deze eerste boring uit.


Met deze realisatie wordt invulling gegeven aan de groeiende behoefte aan passende huisvesting van de steeds groter wordende groep vitale senioren. De zelfstandige appartementen in combinatie met ruimte voor ontmoeting in en om het gebouw, sluiten goed aan bij deze behoefte aan ‘verzorgd wonen’. Het Woonpaviljoen is ontworpen door Van Veen Architecten, die zich voor het ontwerp hebben laten inspireren door het verleden van de plek, het erf van de toenmalige boerderij Voorzorg. Dat is terug te zien in de schuine kappen, het bijzondere metselwerk en de stoere uitstraling. Het boerenerf is terug te vinden in de heemtuin, waar bewoners kunnen tuinieren en elkaar kunnen ontmoeten.


Wethouder Rogier Tetteroo geeft aan dat het project een verrijking is voor Gouda. “De gemeente is zeer verheugd met de bouw van Woonpaviljoen Voorzorg voor een belangrijke groep mede-Gouwenaars; de senioren. De woningen worden gebouwd met een mooi aanvullend aanbod van diensten en voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen. De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte in het gebouw  heeft een prachtige functie, deze staat ook open voor de wijk. En dit in het mooie Westergouwe.”


Het project is een ontwikkeling van de VOF Westergouwe (samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans). De bouw wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren, een VolkerWessels onderneming. Woonpaviljoen Voorzorg is verkocht aan Bouwinvest Healthcare Fund. De verhuur van de appartementen zal verlopen via Bouwinvest als project Westergoud via https://wonenbijbouwinvest.nl/huuraanbod/155/westergoud.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog