icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

17 november 2021

Iconisch Valley Amsterdam opgeleverd

Met trots heeft Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) afgelopen maandag het iconische gebouw Valley opgeleverd aan opdrachtgever EDGE Technologies en eigenaar RJB Group of Companies. Complimenten en een speciaal dankwoord aan alle betrokken collega’s, partijen, onderaannemers en leveranciers, waarmee we gezamenlijk deze mijlpaal hebben bereikt. Jullie tomeloze inzet gedurende deze intensieve bouwperiode heeft het verschil gemaakt.

Je leest meer over de oplevering van Valley in onderstaand persbericht van EDGE Technologies.


EDGE levert Valley op aan RJB Group of Companies

Vandaag maakt EDGE de oplevering bekend van het iconische, door MVRDV ontworpen mixed-use project Valley aan eigenaar RJB Group of Companies. EDGE is in 2017 met de ontwikkeling van dit 75.000 vierkante meter tellende gebouw begonnen met als doel om een nieuwe dynamiek te brengen naar de Amsterdamse Zuidas.

Na een bouwtijd van meer dan vier jaar door aannemers G&S Bouw en Boele & van Eesteren is het gebouw klaar om kantoorgebruikers, nieuwe restaurants en bars, bewoners en bezoekers te verwelkomen. De eerste kantoorhuurders zullen op korte termijn starten met verhuizen. De verwachting is dat de bewoners de appartementen vanaf eind dit jaar zullen intrekken. De winkels, restaurants en de openbare binnentuin zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar openen. De officiële opening van het gebouw staat gepland in het voorjaar van 2022.


Fotografie: Marcel Steinbach


Een nieuw icoon aan de Amsterdamse skyline

Valley markeert een keerpunt in de transformatie van de Amsterdamse Zuidas tot een bruisend en leefbaar stadsdeel. Ontworpen als stedelijke oase in samenwerking met de bekroonde architect Winy Maas (MVRDV) en de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf, toont het project enerzijds de evolutie van het stadsleven en anderzijds hoe dichtbevolkte gebieden met hoogbouw toch menselijk en groen kunnen aanvoelen. Het gebouw zelf weerspiegelt het evenwicht tussen het stadse leven en de natuur. Natuurstenen terrassen lopen organisch tot aan de valleibodem, waardoor een architectonisch herkenningspunt ontstaat dat zowel ontzag inboezemt als gastvrij aanvoelt.

De Board van RJB Group of Companies meldt: “Als investeerder waren we al vroeg in het proces betrokken bij de ontwikkeling van Valley. Zo hebben we met een zwembad, luxe upgrade van de appartementen en een conciërge zeer hoge kwaliteit toegevoegd aan het programma. Na vier jaar zijn we zeer trots dat we Valley mogen toevoegen aan ons groeiende, diverse portfolio en dat we huurders welkom mogen heten om te wonen, werken en recreëren. We zijn zeer dankbaar naar onze adviseurs, het team van RJB, de architect, EDGE en iedereen van BCVA die dit mogelijk heeft gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we met de unieke horecaconcepten en culturele voorzieningen van Valley echt iets unieks toevoegen aan de Zuidas. We wensen ons team veel succes met het managen van dit juweel van een gebouw.”

Coen van Oostrom, Founder & CEO van EDGE: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we met RJB Group of Companies, MVRDV en Piet Oudolf hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van misschien wel het meest bijzondere mixed-use project van Nederland. Valley is meer dan uniek en ik hoop dat het anderen zal inspireren om onze manier wonen en werken opnieuw vorm te geven. Ik kijk er naar uit om Valley het komende jaar écht tot leven te zien komen.”

De drie torens van Valley zullen onderdak bieden aan woningen, kantoren, een ondergrondse parkeergarage, diverse winkels, horecagelegenheden en culturele voorzieningen. Tussen de drie torens ligt een openbare binnentuin, waarvan de hoogteverschillen via trappen over vijf verschillende niveaus met elkaar zijn verbonden. In totaal komen er 370 plantenbakken, verdeeld over 27 verdiepingen, met in totaal 1787 m2 aan beplanting. Terwijl het groen talrijke milieuvoordelen biedt, bevestigen de hoge GPR-score (8), de negatieve EPC-score (-0,3) en het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent dat EDGE met Valley een uiterst duurzame ontwikkeling in Amsterdam heeft gerealiseerd.

EDGE feliciteert RJB Group of Companies, hun adviseurs Hangos Real Estate, Van Gool Elburg en DLA Piper met deze prachtige acquisitie. Terugkijkend op een fantastische samenwerking wil EDGE ook zijn partners bedanken die aan deze omvangrijke ontwikkeling hebben meegewerkt. Bijzondere dank gaat uit naar MVRDV, Piet Oudolf, Deltavormgroup, Van Rossum Ingenieurs, INBO, DGMR, DWA, Loyens & Loeff, G&S Bouw, Boele & van Eesteren, Bosman Bedrijven en vele andere betrokkenen.


Gerelateerde items

Projecten

09 november 2021

Concertzaal Amare Den Haag genomineerd voor Betonprijs 2021

De Betonprijs 2021 wordt uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergoten. De genomineerde projecten zijn een voorbeeld van intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton. Het onderwijs- en cultuurcomplex Amare te Den Haag is genomineerd in de categorieën ‘utiliteitsbouw’ en ‘grensverleggende bouw’.

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit bouw) realiseerde het complex in opdracht van de Gemeente Den Haag volgens een ‘design, build & maintain’ contract. Het gebouw is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture en Jo Coenen Architects & Urbanists. De installatietechniek is verzorgd door HOMIJ Technische Installaties.


De toepassing van beton is beeldbepalend voor het uiterlijk van Amare. Daarnaast levert het toegepaste beton een belangrijke bijdrage aan de akoestiek. De jurymotivatie: “Er is waardering van de jury voor deze toepassing van beton, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de vormvrijheid in beton, de hoge esthetische kwaliteit, de lage massa en de lange levensduur. En dit alles om het belangrijkste te bereiken in het ontwerp van een concertzaal: een goede akoestiek. Grensverleggend is de toepassing van gespoten glasvezelversterkt beton in een interieur. De 850 goudkleurige, geperforeerde en verschuifbare absorberende panelen en 108 balkonrandelementen van GRC geven integraal antwoord op zowel de hoge akoestische als esthetisch gestelde eisen." De winnaar van de Betonprijs wordt op 18 november bekend gemaakt.

Bekijk hier de film over de realisatie van Amare: 


Gerelateerde items

Projecten

04 november 2021

Feestelijke oplevering eengezinswoningen De Lanen fase 1

Gisteren hebben wethouder Jeffrey Keus (wijkwethouder RijswijkBuiten) van de gemeente Rijswijk en Marcel Schipper namens de Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV (bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM) samen met de nieuwe bewoners een boom geplant om de oplevering van de 67 woningen van De Lanen fase 1 in Parkrijk RijswijkBuiten te vieren. De boom staat symbool voor de groei van de nieuwe duurzame nieuwbouwwijk. Ter gelegenheid van de oplevering van hun woningen kregen bewoners ook een plant en een vogelhuisje zodat ook veel vogels een nieuw (t)huis kunnen vinden in de tuinen in RijswijkBuiten.

De woningen zijn ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV. Het project bestaat uit 67 eengezinswoningen, waarvan 32 industrieel vervaardigde MorgenWonen-woningen die ‘sleutelklaar’ zijn opgeleverd en 35 woningen gebouwd door Boele & van Eesteren, naar een ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten. Zowel MorgenWonen als Boele & van Eesteren zijn onderdeel van VolkerWessels.


Duurzaam wonen én leven

RijswijkBuiten staat bekend als één van de duurzaamste wijken van Nederland. Zowel het openbaar gebied als de woningen zijn met aandacht voor thema’s als duurzaamheid, water en groen ingericht. “Ook de woningen in De Lanen fase 1 zijn energieneutraal of nul op de meter. Dit is mogelijk gemaakt door de zeer goede isolatie en een duurzame warmteopwekking in de woning. De MorgenWonen-woningen zijn opgeleverd met een materialenpaspoort voor toekomstig hergebruik van de grondstoffen waarmee de woningen zijn gebouwd”, aldus Marcel Schipper.

Ook buiten de woningen worden de nodige maatregelen getroffen om de wijk klimaatadaptief en natuurinclusief te maken. Zo worden de tuinen vanuit de bouw deels voorzien van groene beplanting en worden in de woningen nestgelegenheden voor vogels gecreëerd. “Regenwater stroomt bijvoorbeeld bovengronds via speciale goten af en wordt via watergangen en speciaal in te richten groenstroken versneld afgevoerd naar omliggende waterpartijen. Daarnaast zijn er voor de bewoners van Parkrijk (elektrische) deelauto’s, en in de toekomst ook elektrische deel(bak)fietsen beschikbaar, in de wijk. Twee mooie voorbeelden waarom RijswijkBuiten vooroploopt als het gaat om duurzaamheid”, aldus wethouder Keus.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog