icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

24 juli 2020

Verkoop De Brandmeester Naaldwijk gestart

Op woensdag 22 juli is de verkoop gestart van het project De Brandmeester, gelegen aan de ’s-Gravenzandseweg in Naaldwijk. Het plan omvat een drie-laags appartementengebouw met in totaal 36 appartementen en is uitgewerkt in samenwerking met woongroep ‘De oude veiling’. De Brandmeester heeft met 5 sociale, 7 bereikbare en 24 woningen in de vrije sector een divers aanbod.


Locatie met historie

De Brandmeester wordt gerealiseerd  op een plek bij de belangrijke historische verbindingsroute van Naaldwijk met ’s-Gravenzande. Een locatie die al verschillende functies heeft gehad. Ooit werd hier groente – en fruit geveild en later werd het de kazerne voor brandweerlieden. Kortom, een locatie met een boeiend verleden en nu een nieuwe toekomst. Daarmee is De Brandmeester niet alleen een aantrekkelijke en duurzame, maar vooral ook een bijzondere plek om te wonen. Via onderstaan QR-codes kunt u De Brandmeester vanaf twee standpunten in 3D bewonderen. Rondlopen in het 3D model van De Brandmeester kan via deze link. 


Exclusief voor leden van de woongroep

Jaren geleden heeft de woongroep ‘de oude veiling’, een woongroep voor ouderen opgericht in 2002, het initiatief voor ‘De Brandmeester’ genomen. De Brandmeester komt tegemoet aan de wens van de woongroep van ouderen om bij elkaar te wonen. Leden van de woongroep ‘De oude veiling’ hebben in de voorverkoop reeds de kans gekregen om een woning te reserveren. Ook in komende periode dienen geïnteresseerden voor de aankoop van een appartement lid te worden van de woongroep. Zo ontstaat er een woongemeenschap met gelijkgestemden.


Grondverkoopovereenkomst reeds getekend

Op vrijdag 17 juli werd door wethouder Cobie Gardien-Reinders van de gemeente Westland en ontwikkelende bouwer Boele & van Eesteren de grondverkoopovereenkomst van de oude brandweerlocatie getekend. Een nieuwe mijlpaal die de realisatie van De Brandmeester weer een stap dichterbij brengt. Naar verwachting gaat de bouw van De Brandmeester eind dit jaar van start.


Gerelateerde items

Projecten

21 juli 2020

Bouwen op een postzegel in de binnenstad van Amsterdam - episode 1

Als binnenstedelijk bouwer weten wij als geen ander welke uitdagingen bouwen in hartje Amsterdam met zich mee brengt. In deze film laten projectleider Jochen Bösel en uitvoerder Gerrit van der Linden het je zien op onze bouwplaats.

Midden in het Museumkwartier bouwen we ‘De Hooch’. Het project is een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed. De Hooch omvat 28 luxe appartementen bovenop een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. Het gebouw omvat 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie en ruime lobby.Gerelateerde items

Projecten

25 juni 2020

Eerste sleutel uitgereikt aan nieuwe bewoners Idenburglaan

Op 24 juni werd door Armand van de Laar, wethouder Ruimte en Wonen van de gemeente Rijswijk en Vidomes bestuurder Daphne Braal de eerste sleutel overhandigd aan één van de nieuwe bewoners van de Idenburglaan in Rijswijk. In opdracht van Vidomes realiseerde Boele & van Eesteren hier 42 eengezinswoningen, verdeeld over zes woonblokken. Vanwege corona konden slechts 30 mensen aanwezig zijn bij dit feestelijke moment. Via een livestream konden overige bewoners en betrokkenen vanuit huis toch ‘aanwezig’ zijn.


Energieneutraal

De woningen uit het project zijn energieneutraal. Dit betekent dat elke woning bij normaal gebruik voldoende energie opwekt voor het eigen energieverbruik. De huizen wekken energie op via zonnepanelen en worden door een warmtepomp verwarmd. Het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de woning om de frisse lucht van buiten op te warmen. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer. De bouw van de woningen ging in november 2019 van start. 

 


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog