icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

23 juli 2021

De Hooch op hoogte

Een mooi moment vlak voor de vakantie op de bouwplaats van Boele & van Eesteren in het Amsterdamse Museumkwartier: ons project De Hooch is op hoogte! Vandaag is het laatste vloerveld aangestort. Met een vlag op de top van het gebouw en een feestelijke bijeenkomst voor de bouwplaats medewerkers op maaiveldniveau werd deze mijlpaal gevierd. Voor deze gelegenheid waren zowel opdrachtgever Boerenwetering als MVSA Architects op de bouwplaats aanwezig om de bouwers te bedanken voor hun inzet en harde werk de afgelopen periode.


Luxe appartementen

De Hooch heeft 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. Het gebouw omvat 28 luxe appartementen en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage.  In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie en ruime lobby. De bouw is eind 2018 van start gegaan met de sloop van de voormalige bebouwing en De Hooch wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.


Gerelateerde items

Projecten

14 juli 2021

Woontoren Bolero bereikt hoogste punt

Het bereiken van het hoogste punt van Bolero in het Spuikwartier te Den Haag is op 14 juli gevierd. Om het hoogste punt te markeren werd de dakplaat van de liftschacht gehesen naar de top van de woontoren, die met 28 verdiepingen een mooie aanvulling vormt op de skyline van Den Haag. Daarnaast was er een foodtruck op de bouwplaats aanwezig om de bouwplaatsmedewerkers te trakteren op een heerlijke lunch.


Sonate

Bolero maakt deel uit van het project Sonate, bestaande uit woontorens Adagio en Bolero. Het project Sonate spuikwartier is geïnitieerd door het samenwerkingsverband Sonate Spuikwartier c.v., bestaande uit Reggeborgh Vastgoed, VolkerWessels en Delta Development Group. SPF Beheer is de afnemer van de 188 appartementen uit Bolero. Bolero omvat circa 18.500 m2 BVO en vormt middels het stadsbalkon een verbinding met Amare. Het ontwerp komt van het Rotterdamse Klunder Architecten.


Gerelateerde items

Projecten

14 juli 2021

Bouwen op een postzegel in de binnenstad van Amsterdam – episode 2

Midden in het Amsterdamse Museumkwartier bouwen we aan De Hooch; 28 luxe appartementen bovenop een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. Als binnenstedelijk bouwer weten we als geen ander welke uitdagingen bouwen op een dergelijke locatie met zich mee brengt. Zo is omgevingsmanagement hier bijvoorbeeld essentieel. In deze film vertellen projectleider Jochen Bösel en hoofduitvoerder Martijn Koelman hoe we dat aanpakken. Daarnaast vertellen betrokkenen vanuit de gemeente Amsterdam en een aantal van onze buren hoe zij het bouwproces ervaren.


De Hooch is een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed. Het gebouw omvat 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie en ruime lobby. De bouw is eind 2018 van start gegaan met de sloop van de voormalige bebouwing en inmiddels is de bouw bijna op hoogte. Naar verwachting wordt De Hooch in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog