Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

11 oktober 2018

Schoolcampus met zorg Merem opgeleverd

Op 17 september heeft Boele & van Eesteren het project Schoolcampus + Zorg Merem opgeleverd. Het project in Hilversum is uitgevoerd in opdracht van Merem en wordt in januari 2019 samen met de huurder Mytylschool De Kleine Prins in gebruik genomen. Het project van circa 5.900 m2 BVO bestaat uit school- en revalidatieruimten waaronder klaslokalen, open leerruimten, behandel- en verzorgingsruimten.


In het gebouw is ook een grootkeuken, zwembad en sporthal aanwezig met allemaal specifieke eisen en wensen. Op het dak liggen zonnepanelen en zijn buitenterrassen aangelegd. De gevel is voorzien van houten afwerkingen, houten lamellen als zonwering en een sierbetonnen constructie. Conform afspraak en planning is het gebouw na een jaar bouwen nu dus opgeleverd.


De bouw is voorspoedig verlopen met onze eigen bouwplaatsmedewerkers als middelpunt; zij hebben vanaf de eerste dag tot aan de oplevering in weer en wind bijgedragen aan met name de ruwbouw en gevelafwerkingen. Het was al met al een behoorlijke klus in de 'bossen' van Hilversum waarbij diverse zusterbedrijven als VolkerWessels Bouwmaterieel, HOMIJ Technische Installaties, Holland Systemen, De Groot Vroomshoop en Reinaerdt hebben bijgedragen aan een mooi resultaat voor de interne en externe klant.


Gerelateerde items

Projecten

08 oktober 2018

Jong VolkerWessels bouwt een muurtje op project Julia’s Eiland

Op vrijdag 5 oktober kwam Jong VolkerWessels op bezoek bij VolkerWessels Vastgoed en Boele & van Eesteren op het project Julia's Eiland. Twintig enthousiaste deelnemers uit dit jongerennetwerk kregen eerst een rondleiding op het project dat in drie fases wordt gebouwd en al deels is opgeleverd. Daarna lieten wij de leden zien hoe gaaf het is om een kwalitatief hoogstaande woning te ontwikkelen én realiseren. Om een deel van het bouwproces in de praktijk te ervaren, werd een mooie opdracht samengesteld. Onder begeleiding van ervaren professionals kregen de leden een troffel met mortel om samen een muur te realiseren. En dat niet alleen, want ook Jan de Ruiter, CEO VolkerWessels, was aanwezig op het Wateringse nieuwbouwplan.


Over Jong VolkerWessels

Jong VolkerWessels is het netwerk van jonge professionals binnen VolkerWessels. Het hele jaar door organiseert Jong VolkerWessels allerlei events door het land. Door middel van deze projectbezoeken, lezingen, workshops en denktanks krijgen jonge medewerkers (onder de 36 jaar) de mogelijkheid om kennis en ideeën uit te wisselen, een bijdrage te leveren op concernniveau en een netwerk op te bouwen binnen en buiten VolkerWessels.


27 september 2018

Start bouw Palenstein officieel gevierd

Op woensdag 26 september gaf wethouder Robin Paalvast van de gemeente Zoetermeer het officiële startsein voor de realisatie van Palenstein vlek B. Dit deed hij in het bijzijn van de kopers en direct betrokkenen. Op de locatie van de voormalige Florens van Brederodeflat ontwikkelt en realiseert Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels, 78  woningen: 28 sociale huurappartementen in opdracht van woningcorporatie Vidomes, alsmede 25 vrije sector huurwoningen en 25 koopwoningen. De werkzaamheden zijn deze zomer gestart, de oplevering staat gepland voor de zomer van 2019.

Ter gelegenheid van dit moment werden de kopers en direct betrokkenen van het project gevraagd om een wens voor een duurzaam Palenstein op te schrijven. Al deze wensen werden verzameld in een wenscapsule. Nadat ook wethouder Paalvast zijn wens voor de wijk had ingeleverd, vertrok het gezelschap naar de bouwplaats om de wenscapsule in de grond te begraven.


Duurzame wijkvernieuwing

Het nieuwe Palenstein wordt geheel gasloos uitgevoerd. Dat betekent dat de nieuwbouw vooruitlopend op de energietransitie niet wordt aangesloten op het gasnet. Koken gaat elektrisch en alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor ze laag in energieverbruik zijn. De zonnepanelen en warmtepomp wekken elektriciteit op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water.


Woonconcepten: PlusWonen en MorgenWonen

De huurappartementen en zeventien koopwoningen aan de nieuwe Singel worden uitgevoerd in het PlusWonen-concept; een slim totaalconcept dat alle ruimte geeft om in te spelen op de wensen van de woonconsument ten aanzien van levenskwaliteit en duurzaamheid. De 25 vrije sector huurwoningen en acht koopwoningen zijn ontwikkeld volgens het MorgenWonen, tevens een concept van VolkerWessels. MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. De woningen worden in de fabriek volledig voorbereid en op locatie binnen één dag geassembleerd.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog