icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

06 december 2021

Valley Amsterdam: topsport!

Op maandag 15 november leverde bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) met trots het unieke Valley op aan opdrachtgever EDGE Technologies en eigenaar RJB Group of Companies. Hiermee werd na ruim vier jaar de complexe en uitdagende bouwperiode afgerond.


Bijzonder en indrukwekkend

Valley Amsterdam heeft een oppervlakte van circa 75.000 m2. Ondergronds biedt de 3-laagse parkeergarage ruimte aan 375 auto-parkeerplaatsen en 1250 fietsparkeerplaatsen. Vanaf de begane grond omvat Valley naast 23.500 m2 kantoren en voorzieningen ook 200 huurappartementen, elk met een afwijkende indeling. De voor het ontwerp kenmerkende gevel is opgebouwd uit panelen natuursteen, waarvan geen enkel paneel hetzelfde is. In de vallei zijn meer dan 300 verschillende soorten bomen en planten toegepast. En zo omvat Valley nog veel meer bijzonders.


Topsport onder extreme omstandigheden

Een gebouw als Valley realiseren is topsport. Het eindresultaat is natuurlijk prachtig, maar het proces was behoorlijk veeleisend. Onze kennis, kunde, flexibiliteit en oplossend vermogen zijn bij dit project maximaal getest. Alles staat of valt met goede communicatie en intensieve en transparante samenwerking met opdrachtgever, leveranciers, collega’s en de gemeentelijke instellingen. Zeker bij een gebouw waar geen gevelpaneel en plattegrond hetzelfde is.


Complimenten

Topsport spelen doe je niet alleen. Complimenten aan alle betrokkenen, collega’s, onderaannemers en leveranciers, die in de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd aan dit indrukwekkende resultaat.


Gerelateerde items

Projecten

02 december 2021

TBD verkoopt duurzame hoogstedelijke ontwikkeling ‘Crossroads’ aan MN en De Key

Projectontwikkelaar To Be Developed (TBD) heeft de stedelijke ontwikkeling Crossroads in Amsterdam Nieuw-West verkocht aan MN/PMT en woonstichting Lieven De Key. De innovatieve architectonische mixed-use ontwikkeling, naar het ontwerp van MVSA Architects, bestaat uit twee markante woontorens met een commerciële plint en behelst in totaal ca 31.000 m². De oostelijke toren bestaat uit 132 studentenwoningen die in samenwerking met De Key worden ontwikkeld. MN heeft namens haar opdrachtgever PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek) 119 middeldure huurwoningen, 120 vrijesectorwoningen en de commerciële plint aangekocht, welke voor een groot gedeelte langjarig is verhuurd aan een supermarkt. De bouw van Crossroads is in handen van VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren en gaat in 2022 van start. 


Crossroads brengt transformatie stationsgebied Sloterdijk in stroomversnelling

Crossroads vormt het centrumplan van het stationsgebied Sloterdijk, welke momenteel wordt omgevormd naar een multifunctioneel gebied. Het project bestaat uit vier bouwdelen, elk met een eigen hoogwaardige architectuur. De plint heeft een zeer transparant en uitnodigend karakter. De middenbouw biedt ruimte aan riante appartementen en vormt de overgang naar de woontoren van 90 meter hoog, vanwaar de glazen hoeken een prachtig uitzicht bieden op de stad. De tweede toren, waar studentenwoningen worden gerealiseerd, wordt 40 meter hoog en krijgt opvallende balkons. Crossroads geeft antwoord op de almaar toenemende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in Amsterdam. Om de stedelijke leefkwaliteit te stimuleren komen er verschillende publieke voorzieningen, gericht op de buurt en bewoners. Speerpunten zijn ruimtelijke kwaliteit en het waarborgen van sociale veiligheid.


“Waar wegen en mensenstromen elkaar kruisen, krijgt het stationskwartier Sloterdijk een frisse, groene en dynamische boost. Crossroads maakt een sterk architectonisch statement en creëert tegelijkertijd een oplossing voor zowel de stedelijke verdichting evenals het woningtekort.” – Roberto Meyer, MVSA Architects

“Ik ben zeer verheugd dat MN en De Key ons het vertrouwen hebben gegeven om dit beeldbepalende project te realiseren. Op dit moment bouwen we in het centrum van Den Haag in het project Sonate voor MN toren Adagio, wat tevens door MVSA Architects is ontworpen. Het project Crossroads is een logistieke uitdaging die we samen met alle partners en stakeholders aangaan. Ons team staat klaar om dit architectonische hoogtepunt te realiseren.” - Peter Mannak, Boele & van Eesteren

“Crossroads is in veel opzichten een uitzonderlijk project. Niet alleen technisch zijn de ambities heel hoog door de lage EPC eis, klimaatbeheersing, waterberging, akoestische oplossingen en omgang met trillingen door de locatie naast het spoor. Ook financieel, juridisch en programmatisch is dit meest complexe en uitdagende project dat we tot nu toe als TBD hebben ontwikkeld. Dit was nooit gelukt zonder het commitment van onze partners MN, De Key, Boele & van Eesteren en het projectteam van de Gemeente Amsterdam. Die allemaal hard hebben gewerkt om te zorgen dat dit project er komt.” - Hans Woerlee, TBD

“Met de aankoop van het project Crossroads geven we invulling aan de ambitie van onze opdrachtgever om de Nederlandse vastgoedportefeuille in omvang verder te laten groeien. Daarnaast sluit het project aan op onze doelstellingen om de portefeuille verder te verduurzamen en te investeren in betaalbare woningen voor een brede doelgroep.” - Remy van Dinther, MN

“Lieven de Key is verheugd dat we met Crossroads 132 studentenwoningen toevoegen aan de stad Amsterdam; duurzame woningen in een buurt die volop in ontwikkeling is en waar aandacht is voor groen en leefbaarheid. Het is een dynamische plek voor studenten, met een mix van wonen en werken, gelegen naast stationsgebied Sloterdijk en op fietsafstand van de Amsterdamse binnenstad. Met deze prachtige woontoren van 14 verdiepingen draagt Lieven de Key bij aan de dynamiek van de stad door jongeren de kans te bieden om een eerste stap te zetten op de woningmarkt.” -  Eelco Siersema, Lieven de Key

“De skyline van Sloterdijk krijgt er een innovatieve, klimaat adaptieve ontwikkeling bij met een EPC van 0,15 en een GPR-score van gemiddeld 8. Project Crossroads is een belangrijke aanjager voor de rest van het centrumgebied Sloterdijk. Het wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en waar wonen, werken, winkelen samenkomen. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat wij deze grootschalige nieuwbouwtransactie hebben mogen begeleiden.” - Ronald Koemans, Savills

Bij de transactie is TBD bijgestaan door Savills en DLA Piper. NautaDutilh en Capital Value hebben MN/PMT bijgestaan.


17 november 2021

Iconisch Valley Amsterdam opgeleverd

Met trots heeft Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) afgelopen maandag het iconische gebouw Valley opgeleverd aan opdrachtgever EDGE Technologies en eigenaar RJB Group of Companies. Complimenten en een speciaal dankwoord aan alle betrokken collega’s, partijen, onderaannemers en leveranciers, waarmee we gezamenlijk deze mijlpaal hebben bereikt. Jullie tomeloze inzet gedurende deze intensieve bouwperiode heeft het verschil gemaakt.

Je leest meer over de oplevering van Valley in onderstaand persbericht van EDGE Technologies.


EDGE levert Valley op aan RJB Group of Companies

Vandaag maakt EDGE de oplevering bekend van het iconische, door MVRDV ontworpen mixed-use project Valley aan eigenaar RJB Group of Companies. EDGE is in 2017 met de ontwikkeling van dit 75.000 vierkante meter tellende gebouw begonnen met als doel om een nieuwe dynamiek te brengen naar de Amsterdamse Zuidas.

Na een bouwtijd van meer dan vier jaar door aannemers G&S Bouw en Boele & van Eesteren is het gebouw klaar om kantoorgebruikers, nieuwe restaurants en bars, bewoners en bezoekers te verwelkomen. De eerste kantoorhuurders zullen op korte termijn starten met verhuizen. De verwachting is dat de bewoners de appartementen vanaf eind dit jaar zullen intrekken. De winkels, restaurants en de openbare binnentuin zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar openen. De officiële opening van het gebouw staat gepland in het voorjaar van 2022.


Fotografie: Marcel Steinbach


Een nieuw icoon aan de Amsterdamse skyline

Valley markeert een keerpunt in de transformatie van de Amsterdamse Zuidas tot een bruisend en leefbaar stadsdeel. Ontworpen als stedelijke oase in samenwerking met de bekroonde architect Winy Maas (MVRDV) en de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf, toont het project enerzijds de evolutie van het stadsleven en anderzijds hoe dichtbevolkte gebieden met hoogbouw toch menselijk en groen kunnen aanvoelen. Het gebouw zelf weerspiegelt het evenwicht tussen het stadse leven en de natuur. Natuurstenen terrassen lopen organisch tot aan de valleibodem, waardoor een architectonisch herkenningspunt ontstaat dat zowel ontzag inboezemt als gastvrij aanvoelt.

De Board van RJB Group of Companies meldt: “Als investeerder waren we al vroeg in het proces betrokken bij de ontwikkeling van Valley. Zo hebben we met een zwembad, luxe upgrade van de appartementen en een conciërge zeer hoge kwaliteit toegevoegd aan het programma. Na vier jaar zijn we zeer trots dat we Valley mogen toevoegen aan ons groeiende, diverse portfolio en dat we huurders welkom mogen heten om te wonen, werken en recreëren. We zijn zeer dankbaar naar onze adviseurs, het team van RJB, de architect, EDGE en iedereen van BCVA die dit mogelijk heeft gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we met de unieke horecaconcepten en culturele voorzieningen van Valley echt iets unieks toevoegen aan de Zuidas. We wensen ons team veel succes met het managen van dit juweel van een gebouw.”

Coen van Oostrom, Founder & CEO van EDGE: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we met RJB Group of Companies, MVRDV en Piet Oudolf hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van misschien wel het meest bijzondere mixed-use project van Nederland. Valley is meer dan uniek en ik hoop dat het anderen zal inspireren om onze manier wonen en werken opnieuw vorm te geven. Ik kijk er naar uit om Valley het komende jaar écht tot leven te zien komen.”

De drie torens van Valley zullen onderdak bieden aan woningen, kantoren, een ondergrondse parkeergarage, diverse winkels, horecagelegenheden en culturele voorzieningen. Tussen de drie torens ligt een openbare binnentuin, waarvan de hoogteverschillen via trappen over vijf verschillende niveaus met elkaar zijn verbonden. In totaal komen er 370 plantenbakken, verdeeld over 27 verdiepingen, met in totaal 1787 m2 aan beplanting. Terwijl het groen talrijke milieuvoordelen biedt, bevestigen de hoge GPR-score (8), de negatieve EPC-score (-0,3) en het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent dat EDGE met Valley een uiterst duurzame ontwikkeling in Amsterdam heeft gerealiseerd.

EDGE feliciteert RJB Group of Companies, hun adviseurs Hangos Real Estate, Van Gool Elburg en DLA Piper met deze prachtige acquisitie. Terugkijkend op een fantastische samenwerking wil EDGE ook zijn partners bedanken die aan deze omvangrijke ontwikkeling hebben meegewerkt. Bijzondere dank gaat uit naar MVRDV, Piet Oudolf, Deltavormgroup, Van Rossum Ingenieurs, INBO, DGMR, DWA, Loyens & Loeff, G&S Bouw, Boele & van Eesteren, Bosman Bedrijven en vele andere betrokkenen.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog