Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

13 december 2018

Eerste warmtebron voor duurzame appartementen Holy Résidence geboord

Ontwikkelende bouwer Boele & van Eesteren is op 12 december 2018 officieel gestart met de bouw van het project Holy Résidence te Vlaardingen. Het project bestaat uit 44 luxe appartementen die zijn verdeeld over twee gebouwen. Op de begane grond zijn gebouwen gekoppeld met een overdekte stallingsgarage gelegen aan een waterpartij. Het plan bevindt zich aan de Graaf Walramlaan in Vlaardingen. In het bijzijn van kopers en wethouder Frans Hoogendijk werd tijdens de ceremonie een warmtebron geboord.


Deze zomer werd gestart met de voorbereidingen voor dit kleinschalige appartementencomplex. Bij de ontwikkeling van het plan speelt Boele & van Eesteren uiteraard in op gasloos bouwen. De appartementen zijn daarnaast zeer duurzaam en worden standaard voorzien van onder andere hoogwaardige isolatie, vloerverwarming, triple glas en een bodemwarmte pomp waardoor er in de zomer ook gekoeld wordt. Daarmee wordt een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd in de woningen. “Holy Résidence past naadloos in de duurzaamheidsambitie van de gemeente Vlaardingen” aldus wethouder Frans Hoogendijk.


Nieuwbouw Parc Drieën-Huysen

Holy Résidence vormt de tweede fase van het door Boele & van Eesteren ontwikkelde Parc Drieën-Huysen. Het ligt direct naast de eerste fase van het plan dat bestaat uit een verpleegtehuis en twee woontorens voor mensen met een zorgindicatie. De drie gebouwen uit fase 1 zijn met elkaar verbonden door middel van een plint, waarin faciliteiten zoals brasserie, kapper en pedicure zijn opgenomen.


Kenmerken appartementen Holy Résidence

Peter van Dijk, algemeen directeur Boele & van Eesteren: “Wij zijn trots op het ontwerp dat samen met de kopersvereniging Holy Résidence gemaakt is, waarbij de wensen van de kopers in het plan zijn opgenomen”. Het deelplan bestaat uit twee gebouwen met elk 22 appartementen. Het ontwerp kent zowel balkon- als terrasappartementen gelegen op het zuid-westen. Bij de terrasappartementen verspringen de balkons per verdieping van elkaar, waardoor een trapsgewijze architectuur ontstaat. Op iedere verdieping bevinden zich vier appartementen per gebouw. Op de toplaag zijn twee penthouses gelegen. Elke woning beschikt over een eigen berging en overdekte parkeerplaats. Alle appartementen worden voorzien van hardhouten binnendeurkozijnen met stompe deuren, videofoon, voordeur woning SKG*** beslag, draaikiepramen en aluminium kozijnen. De appartementen variëren qua oppervlak tussen de circa 88 m2 en 168 m2. Zeventig procent van de woningen is inmiddels verkocht. 


Gerelateerde items

Projecten

27 november 2018

Wethouder Marloes Borsboom metselt mee tijdens start bouw Parkrijk fase 4 in RijswijkBuiten

In RijswijkBuiten is maandag 26 november een feestelijke handeling uitgevoerd voor 21 nieuwe woningen in de 4e fase van Parkrijk. Samen met de kopers en genodigden heeft Marloes Borsboom, Wethouder Duurzame Stadsontwikkeling, Groen, Cultuur en Dieren en 1e locoburgemeester van de gemeente Rijswijk, de feestelijke handeling verricht. Nadat alle kopers ieder een steen hadden gemetseld, heeft wethouder Borsboom de rij compleet gemaakt. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er, onder het genot van muziek, een hapje en drankje genuttigd en gezellig nagepraat.


Fase 4 van Parkrijk is een ontwikkeling van de Ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten VOF (Dura Vermeer | VolkerWessels Vastgoed). Gelegen naast Sion en aan de voet van het Wilhelminapark, vormt Parkrijk de perfecte combinatie tussen buiten wonen en stedelijk wonen. Het gaat om 21 eengezinswoningen, onderverdeeld in 11 stadsvilla’s en 10 hofwoningen. Deze typen verschillen in woonoppervlak en uitstraling. De statige stadsvilla’s worden gekenmerkt door hun individuele architectuur en diverse kleuren metselwerk. De hofwoningen worden in twee korte woningblokken gebouwd. Ook hier zijn de gevels voorzien van bijzondere details zoals een andere kap of een andere kleur gevelsteen. De bouw van de woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.


RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.


Gerelateerde items

Projecten

14 november 2018

Start bouw koopappartementen Westergouwe Gouda

Op 6 november 2018 is door wethouder Michiel Bunnik van de gemeente Gouda officieel het startsein gegeven voor de bouw van de eerste koopappartementen in Westergouwe. In opdracht van VOF Westergouwe, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed, realiseert Boele & van Eesteren het appartementengebouw genaamd Wieringenhof. Het betreft 31 riante appartementen, waarvan inmiddels 28 zijn verkocht. Het gebouw van 10 bouwlagen bevat 29 appartementen en 2 luxe penthouses.  Alle woningen zijn voorzien van een ruime, zonnige buitenruimte en zicht op het water. Door de royale raampartijen hebben de appartementen een lichte uitstraling.  Daarnaast zijn de appartementen van alle gemakken voorzien, waaronder vloerverwarming en badkamer met tweede toilet. Per appartement is een privéparkeerplaats en berging beschikbaar. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2020.


Westergouwe wordt in fases gerealiseerd. Wieringenhof is het sluitstuk van de 1e fase van ca. 450 woningen. In het gehele plangebied verrijzen uiteindelijk ca. 4.000 woningen. De nieuwbouwwijk is ruim opgezet en waar kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw wordt gecombineerd met het beste dat het Groene Hart te bieden heeft.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog