Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

12 november 2018

Timelapse Valley Amsterdam

Op de Amsterdamse Zuidas realiseert Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) het innovatieve en duurzame gebouw Valley. De afgelopen periode stonden de werkzaamheden op de bouwplaats van Valley in het teken van het ontgraven van de noordelijke en zuidelijke bouwkuip en het storten van het onderwaterbeton. Inmiddels is al het onderwaterbeton gestort en is de gehele bouwkuip leeg en droog gemaakt. Een timelapse van de afgelopen werkzaamheden is te zien in onderstaande video!


02 november 2018

Nieuwbouw NATO-Complex door Rijksvastgoed
bedrijf aanvaard

Bouwcombinatie NCIA (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) heeft de uitbreiding van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) in Den Haag ter aanvaarding aangeboden aan opdrachtgever het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de nieuwbouw, naast de renovatie een onderdeel van het UAV-GC contract, aanvaard. NCIA is een agentschap van de NATO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. De bouw van de uitbreiding startte in mei 2017 en de renovatie van het oude complex dat erachter staat, begint in het tweede kwartaal van 2019. Tijdens beide uitvoeringsfases blijft NCIA volledig operationeel. 


Om NCIA in Den Haag te houden, moest er het nodige gebeuren aan het pand. Het was te klein om alle medewerkers te huisvesten en daarbij erg gedateerd. Het Rijksvastgoedbedrijf schreef een tender uit voor nieuwbouw en renovatie van het bestaande gebouw. De uitvraag bestond uit het uitwerken van een voorontwerp van architect Harold Threels (Rijksvastgoedbedrijf), tot een uitvoeringsgereed ontwerp, bouwvoorbereiding en realisatie van het project.

Vanuit Bouwcombinatie NCIA vof zijn partners aangesloten; MVSA Architects voor uitwerking van het ontwerp en HOMIJ voor ontwerp en realisatie van de technische installaties. De uitbreiding van het NATO-complex bestond uit 11.000 m2 nieuwbouw, waar zich onder andere kantoorruimten, vergaderzalen, twee grote atria, het bedrijfsrestaurant en de conferentiezaal in bevinden. Opvallend aan de nieuwe gevel zijn de keramische tegels als gevelbekleding. In het patroon op deze tegels zit het NATO-logo verwerkt, wat het exterieur van de nieuwbouw veel karakter meegeeft. Ook binnen in het gebouw zijn op diverse plaatsen verwijzingen te vinden naar haar gebruiker.


Een internationaal complex met een Hollands tintje

In diverse delen van de nieuwbouw zijn vier schilderijen van Hollandsche Meesters toegepast als inspiratiebron voor het kleurgebruik. Kleuren symboliseren namelijk verschillende gebieden in de nieuwbouw. In de entree is het ‘Gezicht op Alkmaar’ van Jacob Ruisdael verwerkt. De kleuren uit ‘In de duinen’ van Jan Toorop zijn gebruikt voor de kantoorzone. In het restaurant is Bartholomeus van den Helst’ ‘Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster’ te vinden. Bij de grote conferentiezaal is met kleine glasmozaïeksteentjes een deel van Vincent van Goghs ‘De sterrennacht’ afgebeeld.  


Renovatie

De komende maanden verhuizen de werknemers van NCIA hun werkplek in het oude pand naar de uitbreiding, zodat Bouwcombinatie NCIA in 2019 kan starten met het renovatie van het huidige onderkomen. Het verouderde gebouw van circa 13.500 m2 wordt volledig gerenoveerd en krijgt bovendien een extra etage. Na het strippen van de oudbouw (inclusief de gevel) wordt deze in dezelfde stijl als de nieuwbouw opgebouwd. Uiteraard voldoet het nieuwe gebouw helemaal aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, arbeidsomstandigheden en informatiebeveiliging. Wanneer ook de renovatie is afgerond, heeft het gehele complex een hypermoderne en transparante uitstraling.


Gerelateerde items

Projecten

26 oktober 2018

Timelapse Nieuw Universiteitsgebouw Campusplein

Bouwcombinatie Campusplein (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) heeft recent het Nieuwe Universiteitsgebouw casco opgeleverd aan opdrachtgever Stichting VU-VUMC. Het Nieuwe Universiteitsgebouw aan de Boelelaan in Amsterdam-Zuid omvat ca. 31.000 m² bovengronds over 13 lagen en een 3-laagse ondergrondse parkeergarage van ca. 24.000 m². Bijgaand een video van het bouwproces.


terug omhoog