icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

25 juni 2020

Eerste sleutel uitgereikt aan nieuwe bewoners Idenburglaan

Op 24 juni werd door Armand van de Laar, wethouder Ruimte en Wonen van de gemeente Rijswijk en Vidomes bestuurder Daphne Braal de eerste sleutel overhandigd aan één van de nieuwe bewoners van de Idenburglaan in Rijswijk. In opdracht van Vidomes realiseerde Boele & van Eesteren hier 42 eengezinswoningen, verdeeld over zes woonblokken. Vanwege corona konden slechts 30 mensen aanwezig zijn bij dit feestelijke moment. Via een livestream konden overige bewoners en betrokkenen vanuit huis toch ‘aanwezig’ zijn.


Energieneutraal

De woningen uit het project zijn energieneutraal. Dit betekent dat elke woning bij normaal gebruik voldoende energie opwekt voor het eigen energieverbruik. De huizen wekken energie op via zonnepanelen en worden door een warmtepomp verwarmd. Het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de woning om de frisse lucht van buiten op te warmen. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer. De bouw van de woningen ging in november 2019 van start. 

 


Gerelateerde items

Projecten

18 juni 2020

Eerste specials Valley Amsterdam gemonteerd

Op een aantal plekken kraagt Valley Amsterdam dermate ver uit dat het niet uit beton kan worden gemaakt. Om deze reden worden de specials van staal vervaardigd. Deze week zijn op de bouwplaats van Valley Amsterdam de eerste van de uitkragingen, ook wel specials genoemd, gemonteerd. In totaal krijgt Valley zeven specials aan de torens, elk uniek in vorm en uitvoeringsmethodiek. De grootste is ruim 5 bij 8 meter; bijna een eengezinswoning die aan het beton wordt gehangen. Een indrukwekkende operatie dus! De voorbereidingen beginnen al in de ruwbouw, waar onder andere instortvoorzieningen worden meegenomen om de specials te verankeren. Uiteindelijk wordt de staalconstructie op maaiveldniveau opgebouwd en als geheel gehesen en gemonteerd aan de torens!

 Fotografie: Marcel SteinbachGerelateerde items

Projecten

18 juni 2020

Vendaval Nieuw Kijkduin overgedragen aan Syntrus Achmea

Op woensdag 17 juni heeft Boele & van Eesteren de appartementen uit gebouw Vendaval, onderdeel van Nieuw Kijkduin, overgedragen aan eigenaar Syntrus Achmea. Vendaval omvat 38 huurappartementen bovenop een commerciële plint en een stallingsgarage. De overdracht van Vendaval volgt een week na de oplevering van de koopappartementen uit Poniënte.

Na een periode van hard werken, dragen we in Vendaval en Poniënte het stokje over aan de nieuwe bewoners; zij mogen nu aan de slag met de inrichting van hun woning en de verhuizing. Wij werken ondertussen ook hard door: de komende periode staat in het teken van de fijne afbouw van Gregale, het derde gebouw uit deze eerste fase van de vernieuwing van Kijkduin!


Nieuw Kijkduin

Nieuw Kijkduin is onderdeel van de nieuwe skyline aan de boulevard van Kijkduin. De eerste fase van het plan omvat 3 gebouwen met 112 luxe appartementen bovenop een gevarieerde functiemix van retail, horeca en food. Het plan, dat in opdracht van ontwikkelaar FRED Real Estate Developers wordt uitgevoerd, bestaat uit een combinatie van koop- en huurappartementen.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog