icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

23 januari 2020

Torenkraan De Hooch opgebouwd

De bouwplaats van De Hooch stond maandag 20 januari in het teken van de opbouw van de torenkraan. Gezien de beperkte ruimte op de bouwplaats en de complexe locatie in het Amsterdamse Museumkwartier met recht een logistieke uitdaging te noemen. Aan de voorzijde van het project ligt de Hobbemakade, een drukke ontsluitingsweg, en aan de achterzijde de Pieter de Hoochstraat, een chique woonstraat. Het project van 28 appartementen bovenop een tweelaagse ondergrondse stallingsgarage wordt gerealiseerd op een zeer krappe bouwplaats gelegen tussen een appartementengebouw, een hotel en een KPN centrale.


Dankzij een goede voorbereiding en een strakke planning is het gelukt om zowel de aanvoer van de diverse segmenten als de opbouw van de kraan uit te voeren zonder stremming van de Hobbemakade. Een indrukwekkende puzzel die de convenantgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit de omgeving, vol belangstelling heeft gevolgd vanaf een terras op de parkeergarage van het naastgelegen appartementengebouw.


Gerelateerde items

Projecten

10 januari 2020

VolkerWessels wijst drie klimaatbossen aan in strijd tegen klimaat- verandering

VolkerWessels heeft drie bosgebieden geselecteerd waar het de komende twee jaar slimme klimaatmaatregelen gaat nemen: Landgoed Cleefswit in Geldrop, Landgoed Schaarsbergen in Arnhem en Landgoed het Lutterzand in de Lutte.


De selectie van de drie FSC-gecertificeerde bossen sluit aan bij de ambitie van VolkerWessels om minimaal 500 hectare bos in Nederland beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering en volgt op de in september 2019 aangekondigde samenwerking met Unie van Bosgroepen en FSC® Nederland.

Vanaf voorjaar 2020 start Unie van Bosgroepen met het treffen van maatregelen waardoor de drie bossen meer CO2 vastleggen, de biodiversiteit toeneemt en ook de belevingswaarde van de bossen een positieve impuls krijgt. Voorbeelden van maatregelen zijn het bevorderen van natuurlijke verjonging, het onderplanten met strooisel-verbeterende boomsoorten en het aanplanten van soorten die naar verwachting beter bestand zijn tegen klimaatverandering. Op termijn wil VolkerWessels het hout afkomstig uit deze bossen in eigen bouwprojecten toepassen.


Campagne onder medewerkers

VolkerWessels investeert tot 100.000 euro in het klimaatproject, een bedrag dat deels bestaat uit een vaste bijdrage door VolkerWessels en deels uit een verdubbeling door VolkerWessels van vrijwillige  bijdragen van medewerkers. Medewerkers van VolkerWessels die willen bijdragen aan het klimaatbestendig maken van Nederlandse bossen kunnen hun donatie nu eenvoudig overmaken via Tikkie op de speciale Klimaatbossen-pagina: www.volkerwessels.com/klimaatbossen.


02 januari 2020

VolkerWessels telt af naar start Dutch Grand Prix

Over 120 dagen begint de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort, met VolkerWessels als trotse Event Supporter.

Net als de specialisten van een Formule 1 team hebben de 120 verschillende werkmaatschappijen van VolkerWessels elk hun eigen expertise in huis, koesteren we de vele culturen en streven we naar operational excellence. Samen zijn we een sterk en krachtig bedrijf dat elke dag als team weer topprestaties levert.

Met de start van het nieuwe jaar is het aftellen naar het weekend van 1 – 3 mei begonnen. Het wordt zonder twijfel één van de hoogtepunten van 2020. We kunnen niet wachten!


terug omhoog