icon-arrow-right

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

25 november 2019

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach bereikt hoogste punt

Het bereiken van het hoogste punt van Inntel Hotels aan het Noordelijk Havenhoofd te Scheveningen is op 22 november gevierd. Het 4-sterren hotel van 11.000 m2 met uitzicht op zee zal bestaan uit 226 kamers, een restaurant en bar, een buiten- en binnen zwembad en wellness faciliteiten. Het hotel is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met gemeente Den Haag.


Architectuur

Het hotel is een ontwerp van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De inspiratie voor de vorm van het gebouw komt van het wisselende profiel van zeil(bot)en. De trapeziumachtige grondvorm is in verschillende richtingen afgesneden en opgetild waardoor een dynamisch volume ontstaat. Dit effect wordt versterkt door gebouwhoge driehoeken, waarin de richting van de gevel verandert. Het hotel is de blikvanger van het Noordelijk Havenhoofd.


Onderdeel herontwikkelingen Noordelijk Havenhoofd

De bouw van Inntel Hotels maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een modern en duurzaam bedrijfsterrein voor het Viscluster aan de 1e Visserijhaven. Aan de strandzijde komt een leisuregebied te liggen, waar Inntel Hotels een belangrijk onderdeel van is. Het hotel komt op de kop van het Noordelijk Havenhoofd en zal van bovenstedelijke betekenis zijn, dat tot uitdrukking moet komen door de bijzondere publiekstrekkende programma’s, hoogwaardige architectuur en de openbare ruimte. Door het hotel krijgt de Haven een gezicht aan de kustlijn van Scheveningen


Bouw en oplevering

Boele & van Eesteren is verantwoordelijk voor de bouw van het hotel. De installaties zijn in handen van Homij Technische Installaties (Koninklijke VolkerWessels ondernemingen). De oplevering wordt begin 2021 verwacht.


Gerelateerde items

Projecten

31 oktober 2019

Start bouw van Gouwse Tuinen Westergouwe II in Gouda

De realisatie van 56 gasloze woningen is van start gegaan

 Met een duurzame en feestelijke handeling is de bouw van Westergouwe-II gestart. Op 30 oktober plantte Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda) en Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed) samen een boom als teken van een duurzame voortzetting van de bouw van Westergouwe in Gouda. Westergouwe is een gebiedsontwikkeling van in totaal 4.000 woningen. De eerste fase van het nieuwbouwproject Gouwse Tuinen bestaat uit 56 woningen die in een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed worden ontwikkeld. In de tweede fase worden nog eens 23 woningen gerealiseerd.


Groen en Gouds

Groen en Gouds, zo zijn de 56 gasloze woningen het beste te typeren. De variatie tussen rijwoningen, twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen resulteert in een authentieke Goudse woonwijk. Het groene/duurzame karakter is terug te vinden in de technische specificaties van de woningen, er is bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer te vinden. Alle 56 woningen zijn voorzien van bodemwarmtepompen in combinatie met zonnepanelen, waardoor het EPC label voor elk huis op 0 wordt gezet. Hierdoor wordt de duurzaamheidsambitie van Westergouwe en DE Architecten volledig nagestreefd.

De 56 woningen zijn comfortabel en hebben riante leefruimte met woonoppervlaktes die variëren van 129 m2 tot 180 m2. De karakteristieke gevels met veel ramen resulteren in een optimaal leefklimaat in de woning. De ruime tuinen en de recreatie mogelijkheden in het aangrenzend natuur- en recreatiegebied de GroenBlauweZone, dragen bij aan het groene en duurzame karakter van de wijk en de complete gebiedsontwikkeling.


Realisatie

De realisatie van de woningen is in handen van Boele & Van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. De oplevering van de eerste woningen van het project  Gouwse Tuinen in Westergouwe is naar verwachting in de zomer van 2020. Er zijn nog enkele woningen te koop. Het actuele aanbod en meer informatie over het project is te vinden op www.woneninwestergouwe.nl. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling van Westergouwe is te bekijken via www.westergouwe.nl.


Gerelateerde items

Projecten

11 oktober 2019

Holy Résidence Vlaardingen bereikt hoogste punt

Op donderdag 10 oktober heeft de bouw van Holy Résidence Vlaardingen haar hoogste punt bereikt. Dit werd tijdens een feestelijke ceremonie met de kopers, direct betrokkenen en ontwikkelende bouwer Boele & van Eesteren gevierd. Tijdens het officiële gedeelte van de ceremonie werd de vlag gehesen door twee betrokken kopers. 

Holy Résidence bestaat uit 44 luxe koopappartementen verdeeld over twee gebouwen aan de Graaf Walramlaan te Vlaardingen. Op de begane grond zijn gebouwen gekoppeld met een overdekte stallingsgarage gelegen aan een waterpartij. Naar verwachting wordt de realisatie van Holy Résidence in het tweede kwartaal van 2020 afgerond.


Appartementen en penthouses

Het ontwerp kent zowel balkon- als terrasappartementen gelegen op het zuid-westen. Bij de terrasappartementen verspringen de balkons per verdieping van elkaar, waardoor een trapsgewijze architectuur ontstaat. Op iedere verdieping bevinden zich vier appartementen per gebouw. Op de toplaag zijn twee penthouses gelegen. Elke woning beschikt over een eigen berging en overdekte parkeerplaats. Er zijn nog slechts twee penthouses beschikbaar. Meer informatie is te vinden op: www.holy-residence.nl


Nieuwbouw Parc Drieën-Huysen

Holy Résidence vormt de tweede fase van het door Boele & van Eesteren ontwikkelde Parc Drieën-Huysen. Het ligt direct naast de eerste fase van het plan dat bestaat uit een verpleegtehuis en twee woontorens voor mensen met een zorgindicatie. De drie gebouwen uit deze eerdere fase zijn met elkaar verbonden door middel van een plint, waarin faciliteiten zoals brasserie, kapper en pedicure zijn opgenomen.


terug omhoog