Project websites

Nieuws


26 januari 2018

Bouwupdate januari

Graag houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden op onze bouwplaats van het project Valley Amsterdam.

Zoals u in de update van december heeft kunnen lezen is de noordelijke bouwkuip vol gezet met water. Vanaf 29 januari wordt er gestart met de ontgraving van deze ‘natte’ bouwkuip. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van twee graafmachines (65-tonners). Een graafmachine werkt vanaf de bouw-weg, de ander vanaf de ponton welke begin januari in de bouwkuip is aangelegd.


Een derde graafmachine (45 ton) start met ontgraven van de zuidelijke bouwkuip. Er wordt hier  ruim 5000 m3 grond verwijderd, waarna ook deze bouwkuip met water gevuld zal worden. Het vullen van de bouwkuip neemt het hele weekend in beslag: Er moet ruim 15.000m3 water de kuip in worden gepompt.

Dit dient gelijkmatig te gebeuren en er moet rekening gehouden worden met de omgevingswaterstanden en het waterniveau van de sloot waaruit het water onttrokken wordt. Gedurende het gehele proces worden de waterstanden dan ook gepeild en gemonitord.  


In het weekend van 20 januari heeft de Gemeente Amsterdam het fietspad langs de Beethovenstraat ter hoogte van het project verlegd naar de rijbaan. Dit betekent dat er op de Beethovenstraat één rijbaan beschikbaar is voor doorgaand verkeer in noordelijke richting. Het bouwterrein is iets uitgebreid en is nu ook bereikbaar vanaf deze zijde.


22 december 2017

Bouwupdate december

Graag houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden op onze bouwplaats van het project Valley Amsterdam.

Zoals u in de vorige update heeft kunnen lezen zijn in de afgelopen periode de Gewi-ankers aangebracht in de bouwkuip. Een Gewi-anker wordt gebruikt voor de verankering van het onderwaterbeton, dat binnenkort gestort wordt. Nu deze verankering is aangebracht is het funderingswerk van de bouwkuip gereed. In week 4 van 2018 worden er palen aangebracht ten behoeve van de torenkraan die straks nodig is voor de bovenbouw.


De noordelijke bouwkuip is inmiddels vol gezet met water. In de eerste week van januari worden de pontons (drijvende vlotten) in de noordelijke bouwkuip geplaatst voor de graafmachines die de bouwkuip ‘nat’ gaan uitgraven tot 13 meter onder NAP. Zodra de bouwkuip is ontgraven gaan de duikers aan het werk om de damwand en de palen onder water schoon te maken van grond.

De zuidelijke bouwkuip wordt momenteel droog ontgraven tot 5 meter onder NAP. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond wordt ook de zuidelijke bouwkuip volgepompt met water om de opwaartse drukkracht op te vangen. Om de bouwkuip stabiel te houden, wordt elke m3 grond die eruit gaat, vervangen door een m3 water. 


Met uitzondering van het plaatsen van de pontons in de eerste week van januari, worden er in de kerstperiode en rondom oud- en nieuw geen werkzaamheden op de bouwplaats uitgevoerd.


24 november 2017

Bouwupdate november

Wij houden u graag op de hoogte van onze werkzaamheden. Sinds de start bouw in augustus is er veel gebeurd op de bouwplaats van Valley Amsterdam.

Het stempelraam in de noordelijke bouwkuip aangebracht. Bouwcombinatie Valley Amsterdam is hier gestart met het droge grondwerk tot een niveau van -5 m NAP.  In de westelijke en zuidelijke bouwkuip wordt de laatste hand gelegd aan het lassen van de gordingen.


Laatste werkzaamheden grote funderingsmachines

Daarnaast heeft de bouwcombinatie inmiddels alle HEK-combipalen aangebracht en worden de laatste Gewi-ankers in week 49 geplaatst. De Gewi-ankers zorgen ervoor dat de toekomstige kelder en vloer van onderwaterbeton niet opdrijven door de waterdruk van onderaf. Zodra het 554e anker is aangebracht, zijn alle grote funderingsmachines klaar met hun werkzaamheden.


Tenslotte heeft opdrachtgever OVG de bouwhekken rondom onze bouwplaats voorzien van hekdoeken. Op de hekdoeken zijn onder andere impressies te zien van het toekomstige Valley Amsterdam.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Valley

Vul een geldig e-mailadres in