Project websites

Nieuws


27 februari 2018

Schoolcampus met zorg Merem door Bewuste Bouwers beloond met 'Goed Voorbeeld'

Op 12 februari werd het projectteam van Schoolcampus met zorg Merem geauditeerd door Bewuste Bouwers. Naast een goede beoordeling – op alle vijf de pijlers scoort het project boven de norm – werd ons team door Bewuste Bouwers beloond met een Goed Voorbeeld.


Inleven en betrokkenheid

Het viel de auditeur op dat het team zich goed verdiept in de omgeving en de opdrachtgever. Iets wat zich onder andere uit in het project ‘Samen bouwen aan de nieuwe school’, een initiatief van De Kleine Prins. Dit project, waarvoor ons team nauw samenwerkt met de docenten, neemt alle betrokkenen mee in het bouwproces. Ook de kinderen mogen regelmatig komen kijken op de bouwplaats, waar er speciale roze kinderhelmen voor hen beschikbaar zijn. Bij de viering van het hoogste punt waren de kinderen eveneens betrokken: de kleuters trakteerden onze bouwplaatsmedewerkers op zelfgebakken appeltaart.


Bewuste Bouwers:  “Hieruit blijkt dat de medewerkers van Boele & van Eesteren zich zeer bewust zijn van de impact van de aankomende verhuizing van De Kleine Prins en de impact die het project heeft op de huidige bewoners van Merem rond het Bouwterrein. Dit zien we als Bewuste Bouwers als Goed Voorbeeld. “


21 februari 2018

Hoogste punt schoolcampus met zorg Merem gevierd

Woensdag 14 februari vierde Boele & van Eesteren, Merem en De Kleine Prins het ‘hoogste punt’ van de nieuwbouw. Na een dankwoord van Jan Reitsma gericht aan de bouwers, bedankten enkele VSO-leerlingen de bouwers met een kort woordje en een passende attentie.  De Tantes Zus & Dee hadden aanvankelijk enige moeite met het aanbieden van het symbolische cadeau aan de bestuurders. Gelukkig bood de kraanmachinist hulp en kwam het (letterlijk) op z’n pootjes terecht. Na het officiële gedeelte kregen de genodigden een rondleiding door het pand. Er werd enthousiast gereageerd op wat er al te zien is en wat nog gaat komen.


Taart eten

Een dag daarvoor werden de bouwplaatsmedewerkers van de nieuwe school alvast in het zonnetje gezet door de kleuters. Zij serveerden in de bouwkeet een flink aantal taarten. De taarten waren gebakken door leerlingen van het VSO en de Trappenberg. Zelf hadden de kleuters ook twee taarten gemaakt. Uiteraard waren de leerlingen niet te beroerd om onze bouwers te helpen met het opeten.  


Schoolcampus

De schoolcampus voor speciaal onderwijs krijgt een oppervlakte van 5.000 m2 BVO, het behandelcentrum met verwarmd zwembad een oppervlak van 900 m2 BVO. Het ontwerp is door MAS Architectuur gemaakt in nauwe samenwerking met alle toekomstige gebruikers. De bouw is in september 2017 gestart. Naar verwachting zullen de leerlingen en verschillende patiëntengroepen zich in het najaar van 2018 vestigen in het nieuwe gebouw.


Fotografie: Margot Brakel


05 februari 2018

Eerste BIM-training bouwplaatsmedewerkers

Op het project Schoolcampus + zorg Merem in Hilversum hebben onze bouwplaatsmedewerkers deze week een BIM-training gekregen. Eén voor één kwamen ze de keet binnen om uitleg te krijgen in het omgaan met het 3D-model van dit project. De heren uit twee ploegen hebben in ongeveer een half uur per persoon geleerd hoe ze het 3D-model kunnen gebruiken. De meesten wilden dit thuis ook gaan proberen. Niet alleen om meer vaardigheid hierin te krijgen, maar ook om aan het thuisfront te laten zien wat ze dagelijks aan het maken zijn. De dag erna heeft de hoofduitvoerder van het project een scherm en computer in de keet beschikbaar gesteld, waarop ze zelf het model kunnen gebruiken. Weer een goede stap in het bij elkaar brengen van ‘het kantoor’ en ‘de uitvoering’!terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schoolcampus + zorg Merem

Vul een geldig e-mailadres in