Project websites

Nieuws


25 april 2018

Bouwupdate april

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Schoolcampus + zorg Merem te Hilversum. Sinds het bereiken van het hoogste punt begin dit jaar, wordt er hard gewerkt aan de gevelsluiting. Daarnaast zijn ook binnen in de schoolcampus + zorg de afbouwwerkzaamheden gestart.


Gevelsluiting

Deze week worden de laatste prefab gevelelementen gemonteerd en starten we met het aanbrengen van de houten en de aluminium bekledingselementen. Komende week worden de laatste aluminium puien gemonteerd.  Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, kan de torenkraan gedemonteerd worden. De demontage van de torenkraan staat gepland op 1 mei.  


Afbouw

Binnen in de nieuwe schoolcampus + zorg Merem is er gestart met de afbouw. Zo zijn inmiddels alle (giet)dekvloeren vlak gevloeid. en zijn 0p de begane grond en eerste verdieping de (metalstud) binnenwanden geplaatst. Volgende week kan er worden gestart met de montage van plafond. 

Aan het begin van deze maand is de tegelzetter gestart met het tegelwerk bij zwembad. Ook in de sanitaire ruimtes van de school worden de tegels inmiddels gezet.


27 februari 2018

Schoolcampus met zorg Merem door Bewuste Bouwers beloond met 'Goed Voorbeeld'

Op 12 februari werd het projectteam van Schoolcampus met zorg Merem geauditeerd door Bewuste Bouwers. Naast een goede beoordeling – op alle vijf de pijlers scoort het project boven de norm – werd ons team door Bewuste Bouwers beloond met een Goed Voorbeeld.


Inleven en betrokkenheid

Het viel de auditeur op dat het team zich goed verdiept in de omgeving en de opdrachtgever. Iets wat zich onder andere uit in het project ‘Samen bouwen aan de nieuwe school’, een initiatief van De Kleine Prins. Dit project, waarvoor ons team nauw samenwerkt met de docenten, neemt alle betrokkenen mee in het bouwproces. Ook de kinderen mogen regelmatig komen kijken op de bouwplaats, waar er speciale roze kinderhelmen voor hen beschikbaar zijn. Bij de viering van het hoogste punt waren de kinderen eveneens betrokken: de kleuters trakteerden onze bouwplaatsmedewerkers op zelfgebakken appeltaart.


Bewuste Bouwers:  “Hieruit blijkt dat de medewerkers van Boele & van Eesteren zich zeer bewust zijn van de impact van de aankomende verhuizing van De Kleine Prins en de impact die het project heeft op de huidige bewoners van Merem rond het Bouwterrein. Dit zien we als Bewuste Bouwers als Goed Voorbeeld. “


21 februari 2018

Hoogste punt schoolcampus met zorg Merem gevierd

Woensdag 14 februari vierde Boele & van Eesteren, Merem en De Kleine Prins het ‘hoogste punt’ van de nieuwbouw. Na een dankwoord van Jan Reitsma gericht aan de bouwers, bedankten enkele VSO-leerlingen de bouwers met een kort woordje en een passende attentie.  De Tantes Zus & Dee hadden aanvankelijk enige moeite met het aanbieden van het symbolische cadeau aan de bestuurders. Gelukkig bood de kraanmachinist hulp en kwam het (letterlijk) op z’n pootjes terecht. Na het officiële gedeelte kregen de genodigden een rondleiding door het pand. Er werd enthousiast gereageerd op wat er al te zien is en wat nog gaat komen.


Taart eten

Een dag daarvoor werden de bouwplaatsmedewerkers van de nieuwe school alvast in het zonnetje gezet door de kleuters. Zij serveerden in de bouwkeet een flink aantal taarten. De taarten waren gebakken door leerlingen van het VSO en de Trappenberg. Zelf hadden de kleuters ook twee taarten gemaakt. Uiteraard waren de leerlingen niet te beroerd om onze bouwers te helpen met het opeten.  


Schoolcampus

De schoolcampus voor speciaal onderwijs krijgt een oppervlakte van 5.000 m2 BVO, het behandelcentrum met verwarmd zwembad een oppervlak van 900 m2 BVO. Het ontwerp is door MAS Architectuur gemaakt in nauwe samenwerking met alle toekomstige gebruikers. De bouw is in september 2017 gestart. Naar verwachting zullen de leerlingen en verschillende patiëntengroepen zich in het najaar van 2018 vestigen in het nieuwe gebouw.


Fotografie: Margot Brakel


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schoolcampus + zorg Merem

Vul een geldig e-mailadres in