Project websites

De Kleine Prins

De Kleine Prins is een grensverleggende, trendsettende en inspirerende kennisorganisatie die haar aanbod flexibel organiseert. De Kleine Prins biedt speciaal onderwijs en dienstverlening aan leerlingen met een beperking of ziekte. De scholen, gevestigd op diverse locaties in Midden Nederland, en het Expertisecentrum stellen zich als doel om belemmeringen, die leerlingen vanwege hun beperking of ziekte ervaren in hun schoolloopbaan, weg te nemen en zich te richten op de toekomst. Het Expertisecentrum heeft een rol in het toerusten van het regulier onderwijs om passend onderwijs aan deze leerlingen te kunnen bieden. De Kleine Prins streeft naar een maximale samenwerking met alle betrokkenen in het onderwijs.

Adres De Kleine Prins
Postbus 665 - 3720 AR Bilthoven
Leijenseweg 111 H - 3721 BC Bilthoven
Tel. 035 - 52 80 448


Films De kleine Prins

Door middel van het project ‘Samen bouwen aan onze nieuwe school’ neemt De Kleine Prins de betrokkenen bij de nieuwbouw op de Monnikenberg op een passende, ludieke manier mee in het proces. In het eerste deel wordt er een verbinding gelegd tussen de nieuwe school en Sinterklaas.  

Voor de leerlingen, collega’s en ouders heeft De Kleine Prins een korte film gemaakt waarin twee bekende ‘mascottes’, de Tantes Zus & Dee, in de aanloop naar de aankomst van Sinterklaas alvast een kijkje gaan nemen op de bouwplaats. De film geeft op een luchtige manier bovendien het markeerpunt dat de school volgend jaar december door De Kleine Prins in gebruik wordt genomen.

 


Deel 1:

Op 5 december viert De Trappenberg het Sinterklaasfeest, elke afdeling op zijn eigen manier. In de SO-afdeling hoort daar natuurlijk een echte Sinterklaas bij die, begeleid door een accordeonist en twee Pieten, in elke klas een bezoek brengt. De Tantes Zus & Dee hebben van dit gebeuren echter ook lucht gekregen. Na het lezen van een nieuwsbericht in de krant over de aanstaande nieuwbouw besluiten ze daar vast wat versieringen op te gaan hangen zodat de Sint zich daar meer dan welkom zal voelen. Per slot van rekening stond in de krant dat de school in december af zou zijn..  Met de beste intenties en vol enthousiasme begeven zij zich vér buiten hun comfort-zone om hun steentje bij te dragen aan het motto ‘Samen bouwen aan onze nieuwe school’! Als dat maar goed gaat..


Deel 2:


Deel 3: Viering Hoogste punt

Op 14 februari werd het bereiken van het hoogste punt in de bouw van de nieuwe school gevierd. Uiteraard konden de tantes Zus & Dee dit speciale moment niet zomaar voorbij laten gaan. In het teken van Valentijnsdag hadden zij een aantal wel hele speciale verrassingen voorbereid.


Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Schoolcampus + zorg Merem

Vul een geldig e-mailadres in