Project websites

Voorzetgebouw

Boele & van Eesteren bouwt met ‘het Voorzetgebouw’ de nieuwe hoofdentree van het welbekende winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. In mei 2016 is de aannemingsovereenkomst getekend door Boele & van Eesteren en opdrachtgever Klépierre.


Het Voorzetgebouw, met een esthetisch ontwerp van STIR architecture,  heeft een in het oog springend ontwerp in de vorm van een wimper. Deze ‘wimpergevel’ bevat vele uniek gevormde aluminium panelen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven. Achter de nieuwe entree verrijst een hoog atrium. Langs de te renoveren winkelpassages komen diverse te verbouwen commerciële units met daar boven op 3 bouwlagen aan kantoren. Tevens wordt het hele project voorzien van een nieuwe technische installatie. 


Gefaseerde bouw

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 13.000m² winkel- en kantoorruimte en de renovatie van het kantoorgedeelte van het huidige voorzetgebouw (6.000m²) en wordt naar verwachting in het najaar van 2017 opgeleverd. De tweede fase omvat de renovatie van  kantoor Duvenborch (900 m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte.  De oplevering van fase 2 staat gepland voor medio 2019. 

Tussen de twee fases zit een pauze van ruim een jaar, zodat de Gemeente Utrecht Stationsplein Oost kan realiseren.


Bouwen op een postzegel

Het project kan met recht een binnenstedelijke uitdaging genoemt worden; ruimte om te bouwen is er nauwelijks. De bouwplaats is beperkt bereikbaar waardoor het noodzakelijk is om te werken met een torenkraan van een derde partij. Deze wordt overdag gebruikt voor werkzaamheden in opdracht van de Gemeente Utrecht rond de nieuwe fietsenstalling en busbaan, waardoor onze werkzaamheden met de torenkraan in de avonduren zullen plaatsvinden.


Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Hoog Catharijne

Vul een geldig e-mailadres in