Project websites

Informatie

Het project ‘de Trip’ bestaat uit 255 huurappartementen voor starters, bedrijfsruimte voor creatieve ondernemers en horecaruimte (en de bijbehorende parkeervoorzieningen). Het bouwkundig ontwerp is gemaakt door VMX Architects en is verder uitgewerkt door Van Wilsum van Loon architecten. In dit proces is er actief samengewerkt met de starters en ondernemers om hun wensen in kaart te brengen.  Naast de realisatie van de drie bouwdelen ('de Kade', 'de Helling' en 'de Briljant') omvat de opdracht voor bouwcombinatie COM4Trip ook 20 jaar onderhoud en de levering en exploitatie van een duurzaam warmteconcept; installatie voor warmte-koudeopslag (WKO), aangevuld met een zonne-energiesysteem.


“Dit is een nieuwe vorm van samenwerken, waarbij de samenwerkende partijen geen onderaannemers zijn, maar co-makers. Samen met onze partners nemen wij de komende 20 jaar de verantwoordelijkheid voor de energielevering en het onderhoud van dit duurzame project”, zegt Peter van Dijk, directeur Boele & van Eesteren. Namens de combinatie COM4Trip, die verder bestaat uit Klimaatgarant, Giesbers & van der Graaf en VolkerWessels Vastgoedbeheer, zette hij zijn handtekening onder het contract. “Wij bouwen en beheren het project, maar leveren dadelijk dus ook rechtstreeks energie aan de huurders van Jebber.” 


Opdrachtgever Jebber is gespecialiseerd in de ontwikkeling, verhuur en het beheer van woningen voor starters. “We gaan met onze aannemers een duurzaam, langdurig samenwerkingsverband aan. Dat past in onze visie op wonen, net als de aandacht die wij in dit project aan duurzame energievoorziening geven”, zegt Monique van Loon, directeur van Jebber. Jebber heeft tijdelijke bebouwing geplaatst op het terrein 'de Trip' aan de Briljantlaan met onder andere een eetcafé, een proeflokaal voor wijn en whisky en enkele starterswoningen. Deze bebouwing blijft staan totdat de nieuwbouw gereed is, zodat de huurders kunnen doorstromen.

De bouw is in november 2014 gestart en inmiddels is het hoogste punt van de ruwbouw bereikt. Naar verwachting zal de oplevering in oktober 2016 plaatsvinden. 

 


Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: de Trip

Vul een geldig e-mailadres in