Zoeken
De geelvinck start puinbreken

Nieuwsbrief 3: puinbreken

In opdracht van Woonopmaat is de Bouwcombinatie Boele | Bébouw gestart met het project De Geelvinck. Begin dit jaar zijn de sloopwerkzaamheden gestart. Inmiddels is de grove sloop van de bovenbouw afgerond, worden de funderingen de komende weken verwijderd en dient het vrijgekomen puin te worden gebroken. Met deze brief informeren wij u over de benodigde werkzaamheden.

Wat gaat er komende periode gebeuren en wat merkt u ervan?

  • In de 2e helft van maart starten we met het breken van het puin. Het bij de sloop vrijgekomen metselwerk en beton wordt door middel van een breekinstallatie tot granulaat gebroken. Deze werkzaamheden nemen ca. 6 á 7 werkdagen in beslag.
  • Een gedeelte van dit granulaat wordt op locatie hergebruikt als basis voor onze bouwweg. Het overige granulaat wordt van de bouwplaats afgevoerd en zal elders in de wegenbouw en infra worden hergebruikt. Door het puin op locatie te breken besparen wij ca. 40% aan transporten. De afbeelding onderaan deze brief geeft een gedetailleerde weergave van dit proces.
  • Het breken van het puin geeft hinder, dit kunnen wij helaas niet voorkomen. Wel doen wij ons uiterste best om overlast te beperken: wij sproeien tijdens het breken om stof te reduceren. Daarnaast wordt de breker op afstand van de woningen geplaatst, waarmee overlast door geluid en trillingen wordt geminimaliseerd. Indien nodig wordt de breker op schotten geplaatst om eventuele trillingen op te vangen.

Let op: de planning kan nog wijzigen. We zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van materiaal en materieel. Eventuele wijzigingen worden gecommuniceerd via de projectwebsite.

Werktijden

De bouwwerkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Daarmee volgen we de werktijden uit het Bouwbesluit. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken, zullen we u hierover vooraf op de hoogte brengen. 

Automatische nieuwsberichten 

Op de projectwebsite www.de-geelvinck.nl vindt u meer informatie over dit project. Ook verzorgen we tijdens de bouw via deze website een automatische nieuwsupdate. U kunt zich op deze website hiervoor aanmelden door uw onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te klikken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail.

Bewuste Bouwers 

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Wij zijn aangesloten bij Stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl

Contact 

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van De Geelvinck, neem dan per e-mail contact op met Boele & van Eesteren via communicatie@de-geelvinck.nl of bel naar 070-41 44 200. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!