Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

21 juni 2017

Den Haag start de bouw van zijn culturele hart

Na acht jaar van plannen en debat start vandaag in hartje centrum Den Haag de bouw van het Onderwijs- en Cultuurcentrum. Vanaf 2020 huizen in het gebouw vier toonaangevende culturele instellingen: Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum. Het gebouw, ontworpen door Jo Coenen en Patrick Fransen, telt vier zalen, geschikt voor 200 tot 2500 bezoekers, onderwijsfaciliteiten, publieke ruimten en een Stadskantine. De instellingen, bouwcombinatie Cadanz en het gemeentebestuur gaven samen het startsein door alvast het beeld van het cultuurgebouw op te roepen, zoals straks te aanschouwen vanaf een levendig en groen Spuiplein.


De buitenruimte rond het gebouw en de verdere gebiedsontwikkeling in het Spuikwartier wordt  vanaf dit najaar nader ontworpen. Het Spuikwartier krijgt komende jaren, naast het cultuurgebouw, een gevarieerd aanbod aan woningen, horeca, een hotel en winkelruimte. De buitenruimte rond de gebouwen wordt samen met de stad vorm gegeven.


Voor verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Cultuur) geeft het startmoment een belangrijk signaal af: "Het signaal dat het na acht jaar echt gaat beginnen. Het was een lange weg met de nodige hindernissen. Maar hier staan we dan. Met de nieuwe bewoners, met de bouwer, met de gemeente en vooral: met de stad. Want cultuurstad Den Haag verdient een cultureel hart. En dat gaat hier nu verrijzen."


Ook de directeuren van de instellingen zijn blij dat de bouw nu echt begint: "Dit is echt een mijlpaal. Samen met de gemeente en Cadanz hebben wij hard gewerkt aan een ontwerp, dat optimaal past bij ons gezamenlijke doel: een nationaal en internationaal excellent centrum voor muziek en dans, dat tegelijkertijd een podium is van en voor de stad. Productie, educatie, talentontwikkeling, presentatie en participatie gaan hier hand in hand. En dat maakt het tot een uniek gebouw."


Bouwcombinatie Cadanz, bestaande uit VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het cultuurgebouw. Piet van Hoeven, namens Cadanz: "Tijdens de ontwerpfase is met alle betrokken partijen de uitvraag vertaald in een ontwerp. We starten met dezelfde gedrevenheid aan het uitvoeringstraject om te komen tot een inspirerende, culturele ontmoetingsplaats waar door enthousiasme en passie grootse stappen gezet gaan worden. De eerste stap is gezet met het behalen van het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat, dat aangeeft dat de duurzaamheidsambities in het ontwerp zijn vastgelegd."


De bouwcombinatie richt zich komende maanden hoofdzakelijk op de fundering van het gebouw. Vanaf eind 2017 verplaatsen de werkzaamheden zich meer naar bovengronds en worden de contouren van het gebouw gaandeweg zichtbaar. In 2020 opent het nieuwe cultuurgebouw zijn deuren.


09 juni 2017

Bouw van fase 12 de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten feestelijk van start

Namens de gemeente Rijswijk en de VOF Beatrixzone heeft wethouder Ronald van der Meij op 8 juni de feestelijke paal geslagen in verband met de start bouw van alweer de 12e fase van de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. Voorafgaand aan het slaan van de paal heeft de wethouder samen met de kopers een bericht achtergelaten op de te slagen paal.


Fase 12 van De Tuinen van Sion is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten. Fase 12 bestaat in totaal uit 46 eengezinswoningen, onderverdeeld in 28 stadsvilla’s en 18 verandawoningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Wethouder Van der Meij: “Ondanks dat we dit eerste half jaar al vele feestelijke start bouwmomenten hebben mogen vieren in RijswijkBuiten, blijft het ongelofelijk bijzonder om samen met deze enthousiaste toekomstige bewoners ook dit feest te mogen vieren. RijswijkBuiten groeit en deze 46 prachtige eengezinswoningen vormen een mooi beeld langs de Prinses Beatrixlaan.”

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed en mede vennoot in de VOF Beatrixzone geeft aan: “Beide vennoten in de VOF Beatrixzone (Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed) hebben hoge duurzaamheidsambities als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe woningen. RijswijkBuiten bewijst dat het mogelijk is om nu al een woning op de markt te brengen die voldoet aan de eisen van de toekomst.”

Corné Bok, directeur Boele & van Eesteren voegt hier nog aan toe: ”Met fase 12 van de Tuinen van Sion wordt de Prinses Beatrixlaan aan de Sionszijde bijna afgerond. Een prachtig project, waar natuurlijk Boele & van Eesteren, als Rijswijks bedrijf, graag haar steentje aan bijdraagt.”


Ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten

De ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Zuid West en VolkerWessels Vastgoed. De ontwikkelcombinatie zal voor eigen rekening en risico diverse locaties langs de Prinses Beatrixlaan in RijswijkBuiten ontwikkelen en realiseren. Boele & van Eesteren zal namens de VOF de realisatie van de 12e fase van De Tuinen van Sion voor haar rekening nemen.


Gerelateerde items

Projecten

29 mei 2017

Parc Drieën-Huysen bijna klaar voor oplevering

Het einde van de bouw van de eerste fase van Parc Drieën-Huysen komt in zicht; sinds de update twee maanden geleden is er in Vlaardingen hard verder gewerkt aan de afbouw van de drie woontorens.

De middelste toren, die plaats gaat bieden aan de Zonnehuisgroep Vlaardingen, is inmiddels in een dermate ver stadium van de fijne afbouw dat er gestart is met het leggen van de vloerbedekking. Verdieping 4 t/m 8 is voorzien van marmoleum en ook het tegelwerk op de begane grond is bijna afgerond. De 81 wooneenheden in deze toren zijn ongeveer 44 vierkante meter en hebben en eigen woonkamer met keukenblok, ruime badkamer en een aparte slaapkamer. Daarnaast worden alle appartementen met de nodige domotica (huisautomatisering) uitgerust. 


Metselwerk afgerond

Ook de andere twee torens, met elk 40 (sociale-)huurappartementen voor mensen met een lichte zorgindicatie, zijn inmiddels uit de steigers. De afgelopen maand zijn de metselwerkzaamheden van de laatste woontoren afgerond en vervolgens zijn de laatste balkonhekken gemonteerd.


Plint en terreininrichting

De toekomstige bewoners van Parc Drieën-Huysen kunnen gebruikmaken van de zorg en overige voorzieningen die door Zonnehuisgroep Vlaardingen worden geleverd. Deze faciliteiten, waaronder een kapper, een pedicure en een fitnessruimte, zijn vanuit beide gebouwen bereikbaar via de plint op de begane grond.

De komende periode wordt er gestart met de aanleg van de parkeerplaatsen, de wegen en de omliggende tuin. De oplevering van de eerste woontoren staat gepland voor half juni, kort daarna volgt de oplevering van de andere twee torens.


terug omhoog