Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

22 mei 2017

Uitbreiding en renovatie NATO-complex gestart

Op 22 mei 2017 is officieel het startsein gegeven voor de uitbreiding en de renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) aan de Oude Waalsdorperweg in Den Haag. Alle betrokken partijen staken gezamenlijk de eerste symbolische schop in de grond, tijdens deze “Ground Breaking Ceremony”.


Het verouderde gebouw wordt volledig gerenoveerd, krijgt een extra etage en wordt aan de voorkant uitgebouwd. De uitbreiding krijgt een omvang van circa 11.000 m². De renovatie van het huidige pand beslaat circa 13.500 m². Het nieuwe gebouw voldoet helemaal aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, arbeidsomstandigheden en informatiebeveiliging.


De bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseert dit project, naar een ontwerp van het Rijksvastgoedbedrijf en MVSA Architects. De installaties worden gerealiseerd door HOMIJ Technische Installaties, eveneens VolkerWessels. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en er is gestart met de uitbreiding van het pand. Zodra deze is afgerond, verhuist NCIA naar de nieuwbouw en wordt gestart met de renovatiewerkzaamheden. Tijdens de bouw blijft NCIA volledig operationeel. De eindoplevering staat gepland in 2019.


NCIA

NCIA is een agentschap van de NATO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. NCIA heeft dertig vestigingen over de hele wereld. De vestiging in Den Haag is een van de drie hoofdvestigingen. Het aantal medewerkers groeit de komende periode naar bijna 750.

Statement uit het nieuwsbericht van het Rijksvastgoedbedrijf:
“De gemeente Den Haag en de Nederlandse overheid zijn blij met de uitbreiding van de NATO werkzaamheden in Den Haag. Het sluit aan bij internationale afspraken met de NATO, is goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid, en past uitstekend bij Den Haag als internationale stad van vrede en recht.”

 


Gerelateerde items

Projecten

19 mei 2017

Duurzame werkomgeving Rabobank opgeleverd

OVG Real Estate heeft op 17 mei het nieuwe kantoor van Rabobank in Eindhoven opgeleverd. De ontwikkeling van het nieuwe kantoor is onderdeel van de herontwikkeling van het Rabobank complex aan de Fellenoord waartoe Rabobank en OVG in 2013 een samenwerking zijn aangegaan. De totale herontwikkeling bestaat uit twee fases. Het opgeleverde gebouw beslaat 28.000 m2 bvo, een parkeergarage van 8.000 m2 en komt in aanmerking voor een BREEAM Excellent certificering door het gebruik van duurzame technologie. In oktober 2017 wordt het kantoor officieel geopend en neemt Rabobank het in gebruik.

Voor de ontwikkeling zijn duurzame materialen en technieken gebruikt om energieverbruik terug te dringen. Het ontwerp is stads met een natuurlijk karakter, door het gebruik van natuursteen, houten interieur en groene buitenruimtes. De werkomgeving in het gebouw bevordert het nieuwe werken, doordat er naast werk- en vergaderruimtes ook is gedacht aan ontmoetingsplekken en ruimtes voor presentaties en workshops. Het kantoor heeft een totale oppervlakte van 28.000 m2 en geeft ruimte aan 1.500 werkplekken.


PowerWindows

In het gebouw zijn de eerste prototypes PowerWindows toegepast. De PowerWindows zijn ontwikkeld door de start-up PHYSEE en kunnen energie opwekken door lichtval om te zetten in stroom. Dit project is de pilot van de PowerWindows, wat Rabobank in Eindhoven ‘s werelds eerste kantoorgebouw met transparante, energieopwekkende ruiten maakt.


Impuls voor Eindhoven

Thomas Ummels, Executive Development Director OVG Real Estate. “Met de oplevering van de eerste fase van de herontwikkeling van Fellenoord hebben wij een belangrijke impuls gegeven aan het gebied en de Stad Eindhoven. Wij zijn ontzettend trots om dit hoogwaardige gebouw, mede dankzij de hulp van onze ontwerp- en bouw partners, aan Rabobank en W.P. Carey op te leveren.’’

Het nieuwe Rabobankkantoor ligt tegenover Eindhoven Centraal Station. Diverse ontwikkelingen zorgen dat de stationsomgeving aantrekkelijker wordt en er een prettiger verblijfsklimaat ontstaat.


Partners

De bouw is uitgevoerd door VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en Stam + De Koning Bouw. Het ontwerp van het kantoorgebouw is van de hand van UN Studio. In 2015 werd het kantoor aangekocht door vastgoedbelegger W.P. Carey.


Gerelateerde items

Projecten

17 mei 2017

Wethouder Ronald van der Meij aan het werk als metselaar in RijswijkBuiten

Gistermiddag hebben de toekomstige bewoners en wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk diverse stenen gemetseld in RijswijkBuiten ter gelegenheid van de bouw van eiland Waterlelie van De Eilanden van Sion. Nadat alle kopers ieder een steen hebben gemetseld heeft wethouder Van der Meij de rij compleet gemaakt.

De Eilanden van Sion is een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en AM. De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels). Deze fase bestaat uit 21 duurzame woningen, onderverdeeld in 9 rijwoningen en 12 twee-onder-een-kapwoningen. De tweede fase is op een woning na verkocht. Boele & van Eesteren realiseerde eerder ook het eerste eiland van De Eilanden van Sion, eiland Zwaan.RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied. (meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten zie ook op www.rijswijkbuiten.nl).


terug omhoog