Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

07 juli 2017

Verpleeghuis en (zorg)appartementen Parc Drieën-Huysen opgeleverd

De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en 4 maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels), die de ontwikkeling ook voor zijn rekening nam. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.


Nieuw modern verpleeghuis

Het nieuwe verpleeghuis met de naam Drieën-Huysen Zuid heeft 81 appartementen van ongeveer 45 m2 voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatisch). Iedereen woont in een eigen appartement bestaande uit een woonkamer met keukenblokje, frans balkon en een aparte slaapkamer. Ook is er een ruime badkamer aanwezig waar gebruik kan worden gemaakt van een plafond-tillift. Elke verdieping heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken, waar samen gekookt en gegeten kan worden. Het verpleeghuis is verbonden met de twee appartementengebouwen door middel van een overdekte verbinding, waarin allerlei faciliteiten opgenomen zijn, zoals een brasserie, kapper en pedicure.

Corné Bok, directeur Boele & van Eesteren: ‘Als ervaren ontwikkelaar en bouwer zijn we trots op de eerste fase in Parc Drieën-Huysen. Niet alleen op het eindresultaat, maar zeker ook op de onderlinge samenwerking die wij de afgelopen jaren hadden met Zonnehuisgroep Vlaardingen en Woningstichting Samenwerking. Belangrijkste is echter dat de toekomstige bewoners een prachtige woning krijgen, met alle voorzieningen voor de zorg die zij nodig hebben.’


Wonen met zorg

De appartementengebouwen gelegen naast het verpleeghuis bieden plek voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel met de mogelijkheid zorg af te nemen. De woningen worden verhuurd en toegewezen door Woningstichting Samenwerking, Zonnehuisgroep Vlaardingen draagt kandidaten met een zorgindicatie aan. Zonnehuisgroep Vlaardingen kan thuiszorg leveren alsook het nieuwe zorgproduct VPT (Volledig Pakket Thuis). Hierbij krijgen mensen persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding in hun eigen huis. In principe is deze zorg hetzelfde als in een verpleeghuis wordt aangeboden.

De driekamerappartementen zijn ruim van opzet (ongeveer 65-70 m2). Elk appartement heeft een eigen balkon en een ruime badkamer. De appartementen zijn ook uitermate geschikt voor echtparen, waarvan een partner zorg nodig heeft, maar de andere partner niet.


Bewoners kijken uit naar het wonen in Parc Drieën-Huysen

Vanuit de ‘oude’ locatie Drieën-Huysen hebben bewoners de bouw nauwlettend in de gaten gehouden. Elly Dekker, bestuurder Zonnehuisgroep Vlaardingen, is blij dat het project zo voorspoedig verlopen is: ‘Onze bewoners kijken uit naar het wonen in Parc Drieën-Huysen. Begin november zullen veel van onze bewoners naar het nieuwe verpleeghuis verhuizen. We gaan ze daar zo goed mogelijk op voorbereiden en begeleiden. We kijken gelukkig terug op een goede samenwerking tussen alle partijen, waaronder ook de gemeente Vlaardingen.’

“De appartementen van Parc Drieën- Huysen geven een nieuwe dimensie aan zelfstandig wonen voor senioren die in meer of mindere mate zorg behoeven. Het Parc krijgt een voorbeeldfunctie in Nederland.” (Ton van der Steen, Woningstichting Samenwerking)


Tweede fase

Fase twee heet Holy Résidence en bestaat uit twee gebouwen met elk 22 luxe appartementen. Meer informatie over de woningen is te vinden op www.holy-residence.nl.



04 juli 2017

Sleutel nieuw gemeentehuis Westland overgedragen aan gemeente

Wethouder Bram Meijer van de gemeente Westland heeft op 3 juli de sleutel van het nieuwe gemeentehuis ontvangen uit handen van directeur Piet van Hoeven van consortium De Groene Schakel. Dit betekent dat de gemeente nu kan gaan proefdraaien met de ICT-voorzieningen en de organisatie- en dienstverleningsprocessen. Vanaf 28 augustus kunnen inwoners in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk terecht voor hun paspoort, rijbewijs of andere producten en diensten. De medewerkers van de gemeente hebben hun werkplek vanaf dat moment in het kantoorgebouw aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. Consortium De Groene Schakel bestaat uit de VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties en PCH Dienstengroep. Het ontwerp is van architectenbureau cepezed. Westlandse bedrijven die deel uitmaken van het consortium zijn Priva, Schwagermann en Elektravon.


Wethouder Meijer is tevreden. “De bouw van beide panden heeft ongeveer 13 maanden in beslag genomen. Door alle partijen is keihard gewerkt om de sleuteloverdracht volgens planning op 3 juli te laten plaatsvinden. Het is een mooie prestatie dat dit is gelukt. Net als na de oplevering van een woning wordt de komende weken nog een aantal kleine gebreken hersteld.”


Eerste paal

Na jaren van discussie nam de gemeenteraad in december 2012 het besluit om aan de Verdilaan een publieks- en bestuurscentrum neer te zetten en aan de Laan van de Glazen Stad een kantoorgebouw voor medewerkers. Na een aanbesteding werd de opdracht om het nieuwe gemeentehuis te bouwen in augustus 2015 gegund aan consortium De Groene Schakel*. Op 18 mei 2016 werd van beide panden de eerste paal de grond in gedraaid.

Fotografie: Lukas van der Wee | cepezed


Gerelateerde items

Projecten

21 juni 2017

Den Haag start de bouw van zijn culturele hart

Na acht jaar van plannen en debat start vandaag in hartje centrum Den Haag de bouw van het Onderwijs- en Cultuurcentrum. Vanaf 2020 huizen in het gebouw vier toonaangevende culturele instellingen: Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum. Het gebouw, ontworpen door Jo Coenen en Patrick Fransen, telt vier zalen, geschikt voor 200 tot 2500 bezoekers, onderwijsfaciliteiten, publieke ruimten en een Stadskantine. De instellingen, bouwcombinatie Cadanz en het gemeentebestuur gaven samen het startsein door alvast het beeld van het cultuurgebouw op te roepen, zoals straks te aanschouwen vanaf een levendig en groen Spuiplein.


De buitenruimte rond het gebouw en de verdere gebiedsontwikkeling in het Spuikwartier wordt  vanaf dit najaar nader ontworpen. Het Spuikwartier krijgt komende jaren, naast het cultuurgebouw, een gevarieerd aanbod aan woningen, horeca, een hotel en winkelruimte. De buitenruimte rond de gebouwen wordt samen met de stad vorm gegeven.


Voor verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Cultuur) geeft het startmoment een belangrijk signaal af: "Het signaal dat het na acht jaar echt gaat beginnen. Het was een lange weg met de nodige hindernissen. Maar hier staan we dan. Met de nieuwe bewoners, met de bouwer, met de gemeente en vooral: met de stad. Want cultuurstad Den Haag verdient een cultureel hart. En dat gaat hier nu verrijzen."


Ook de directeuren van de instellingen zijn blij dat de bouw nu echt begint: "Dit is echt een mijlpaal. Samen met de gemeente en Cadanz hebben wij hard gewerkt aan een ontwerp, dat optimaal past bij ons gezamenlijke doel: een nationaal en internationaal excellent centrum voor muziek en dans, dat tegelijkertijd een podium is van en voor de stad. Productie, educatie, talentontwikkeling, presentatie en participatie gaan hier hand in hand. En dat maakt het tot een uniek gebouw."


Bouwcombinatie Cadanz, bestaande uit VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het cultuurgebouw. Piet van Hoeven, namens Cadanz: "Tijdens de ontwerpfase is met alle betrokken partijen de uitvraag vertaald in een ontwerp. We starten met dezelfde gedrevenheid aan het uitvoeringstraject om te komen tot een inspirerende, culturele ontmoetingsplaats waar door enthousiasme en passie grootse stappen gezet gaan worden. De eerste stap is gezet met het behalen van het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat, dat aangeeft dat de duurzaamheidsambities in het ontwerp zijn vastgelegd."


De bouwcombinatie richt zich komende maanden hoofdzakelijk op de fundering van het gebouw. Vanaf eind 2017 verplaatsen de werkzaamheden zich meer naar bovengronds en worden de contouren van het gebouw gaandeweg zichtbaar. In 2020 opent het nieuwe cultuurgebouw zijn deuren.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog