Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

27 september 2016

Montage veiligheidsscherm Paviljoen voltooid

De bouwplaats van het Paviljoen stond de afgelopen week in het teken van het veiligheidsscherm. Zonder dit  veiligheidsscherm, dat bestaat uit de definitieve gevel voorzien van veiligheidsnetten, kan er niet gebouwd worden vanwege de onder- en naastgelegen sporen.  Er waren maar liefst 4 nachtelijke sessies nodig om het gehele scherm te monteren. De treinvrije periodes, ’s nachts van 01:10 tot 04:10 uur, werden gebruikt om het staal te plaatsen, de HSB elementen in te hijsen, de veiligheidsnetten te spannen en het geheel te voorzien van een werkvloer. De montage van het veiligheidsscherm is vanmorgen voltooid waardoor de ruwbouw van het Paviljoen nu veilig en binnen de reguliere werktijden van start kan.Gerelateerde items

Projecten

16 september 2016

Officieel startsein nieuwbouw Sluispolder-West gegeven

Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis heeft  op donderdag 15 september 2016 zijn handtekening gezet op een funderingsbalk voor het eerste nieuwbouwproject van Sluispolder-West. Hij deed dit samen met de toekomstige kopers, huurders en vertegenwoordigers van ontwikkelende aannemer Boele & van Eesteren en woningcorporatie Maasdelta Groep tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie.

Met het plaatsen van de getekende funderingsbalk is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste 36 nieuwe woningen in Sluispolder-West. Deze wijk wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.


36 energiezuinige woningen

De vernieuwing van Sluispolder-West is een samenwerking tussen de gemeente Maassluis en Maasdelta Groep. Boele & van Eesteren realiseert hier samen met Maasdelta het eerste nieuwbouwproject. De huurwoningen bestaan uit 11 rijwoningen aan de Rhijnvis Feithstraat en 14 appartementen en maisonnettes aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan. Deze worden afgenomen door Maasdelta. De 11 koopwoningen aan de Guido Gezellestraat zijn door Boele & van Eesteren met succes ontwikkeld en reeds verkocht. De 36 woningen zijn bijzonder duurzaam en energiezuinig en worden voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en een warmteterugwin-systeem, dat zorgt voor een zeer laag energie verbruik.


Planning van de bouw en oplevering

De woningen worden in hoog tempo gebouwd. Over ongeveer 10 weken is het casco van de woningen gereed en begint Boele & van Eesteren met de afbouw. Hierna maakt de gemeente Maassluis het gebied woonrijp. De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2017 wordt afgerond. Aansluitend kunnen de kopers en huurders hun intrek nemen in de nieuwe woningen.

 Over de vernieuwing van Sluispolder-West is meer te lezen op: www.sluispolder-west.nl.


Gerelateerde items

Projecten

13 september 2016

Hoogste punt bouw One of a Kind Gouda bereikt

Diverse genodigden vierden op 13 september 2016 het hoogste punt van de bouw van appartementencomplex One of a Kind te Gouda. Terwijl het kwik boven de 30 graden uitkwam, verzamelden de gasten zich op de bouwplaats aan de Ronsseweg. Kopers mochten een boodschap achterlaten op het dakluik, dat tijdens de officiële ceremonie door twee van de kopers werd geplaatst om het hoogste punt aan te geven. Het project bestaat uit 33 koopappartementen in toren One of a Kind, waarvan inmiddels 85% is verkocht. Op hetzelfde terrein is ook gestart met de ruwbouw van toren X1, dat 44 huurwoningen bevat. Beide torens worden gerealiseerd door Boele & van Eesteren en IBB Kondor, beide VolkerWessels ondernemingen.


Ronsseveld

One of a Kind is onderdeel van het project Ronsseveld te Gouda, waar Boele & van Eesteren eerder drie woontorens en een verzorgingshuis realiseerde bovenop een parkeergarage. Het nieuwe appartementencomplex One of a Kind bestaat uit 8 verschillende woningtypes. Er zijn drie- en vierkamerappartementen en de oppervlakten variëren van 104 tot 133 m². Elk appartement heeft op zijn minst één buitenruimte in de vorm van een terras, loggia of balkon. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage, die met een lift verbonden is aan de woningen.


Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog